El Mercat Medieval de Guimerà celebra un quart de segle

Crònica Urgell

Mercat Medieval de Guimerà
Mercat Medieval de Guimerà | surtdecasa.cat

El Mercat Medieval de Guimerà celebra la seva 25a edició els pròxims dies 10 i 11 d'agost.Guimerà com ja és habitual de cada any gaudirà d'un mercat de l'Edat Mitjana amb un centenar de parades i una quinzena d'artesans fent demostracions dels oficis de l'època. La gent que el visiti podrà gaudir de cercaviles, jocs medievals a càrrec de la companyia La Cremallera, que amenitzarà les jornades, l'espectacle principal és "Les primeres pedres", que tindrà lloc a 2/4 d'11 de la nit al riu i hi haurà interpretació tant dissabte com diumenge. 

El Mercat Medieval de Guimerà s'ha consolidat com una de les fires medievals més importants de la província de Lleida d'ençà que li va ser atorgat dret al mercat setmanal a l'antiga vila de Guimerà pel rei Jaume II el 18 de juliol de 1294, amb aquest dret els primers barons de Guimerà feien créixer el seu poble, sent un nexe de trobada, d'intercanvis de mercaderies i de contractes. 

Durant les jornades de fira també es podrà visitar l’exposició “Grafies, notes i dibuixos” de Domènec Corbella, al museu La Cort del Batlle, al bell mig de la plaça Major, i promoguda per l’Associació Guimerà.info. Domènec Corbella és un pintor de llarga trajectòria artística, docent i investigadora a la Universitat de Barcelona. Ha realitzat més 60 exposicions a nivell nacional i internacional, i ara ho farà per primera vegada al Museu de Guimerà, amb una selecció de 28 obres, que formen part d’una sèrie de més de 250 dibuixos essencialistes, inèdits, inspirats i realitzats tots ells a la Vall del Corb, i en particular al poble veí de Guimerà, Vallfogona de Riucorb, lloc del seu origen.

L'objectiu de l'organització continua tenint la mateixa idea, donar a conèixer Guimerà. El Mercat Medieval és per Guimerà l'empenta per seguir mantenint viu el poble i per tal de donar a conèixer el seu valuós llegat medieval.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article