El Monestir de Vallbona ofereix tres concerts en la cinquena edició del cicle 'La Pedra Parla'

El primer cap de setmana d’agost tornarà a ser lloc de pelegrinatge per als amants de la música i del silenci

Crònica Urgell

Avui s'ha presentat la cinquena edició del cicle
Avui s'ha presentat la cinquena edició del cicle | Comunicant BP

El Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges serà per cinquena vegada la seu del cicle exclusiu La Pedra Parla, una aposta musical d’alta qualitat artística amb tres concerts el cap de setmana del 3 i 4 d’agost. El cicle, que enguany arriba a la seva 5a edició, està organitzat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i la comunitat del monestir amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vallbona de les Monges i té per objectiu potenciar l’activitat cultural del territori en espais singulars com són els monuments.

Durant la presentació que s'ha dut a terme aquest dimarts al Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges, el director artístic del cicle, el contratenor Jordi Domènech, ha destacat que "La Pedra Parla té la voluntat de mantenir-se obert a tots els gèneres i estils de la música clàssica amb programes variats, generalment dissenyats per ser interpretats al Festival". A més, Domènech ha comentat que "el desig de no interferir amb la vida quotidiana de la comunitat ens obliga a ser molt curosos en la tria de les formacions instrumentals i vocals i en les peces musicals".

"La Pedra Parla" centra els seus concerts al Claustre del Monestir i a l’Església de Santa Maria i consta de tres actuacions, dues el dissabte i una el diumenge.

El recital del tenor Airam Hernández i la pianista Diana Baker obrirà el festival el dissabte 3 d’agost a les 7 de la tarda al claustre. En aquest mateix espai a les 10 de la nit podrem escoltar les harmonies barroques deJohann Sebastian Bach, en una de les seves partitures més cèlebres, "Les Variacions Goldberg", que sentirem en l’arranjament per a trio de cordes de Dmitry Sitkovetsky, interpretades per Ars Trio i amb la participació de l’actriu Mercè Pons. Una proposta que combina l’audició d’aquesta obra mestra amb la lectura de cartes i documents provinents de l’arxiu d’aquest monestir medieval. 

En aquests dos primers concerts del dissabte, podrem gaudir de la veu d’un dels joves tenors que ha irromput amb més força en el panorama operístic internacional. Juntament amb la pianista Diana Baker, Airam Hernández oferirà un recull de "Lieder romàntics" de Schubert i Brahms i cançons castellanes de Toldrà i de Turina, al costat d’autors com ara Ginastera, Guastavino i Lecuona.

La cinquena edició d’aquest festival es clou amb l’actuació del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, amb la direcció de Xavier Puig, amb el grup instrumental La Caravaggia, que dirigeix Lluís Coll. Aquest tercer i últim concert tindrà lloc l’endemà diumenge 4 d’agost a les 2/4 d'1 del migdia a l’Església de Santa Maria de Vallbona de les Monges. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article