Tàrrega serà una de les 4 seus La Marató de TV3 d'enguany

Per primer cop el programa solidari surt dels platós de la cadena catalana

Crònica Local

Quim Masferrer serà el conductor de La Marató de TV3 enguany
Quim Masferrer serà el conductor de La Marató de TV3 enguany

La Marató enguany canvia de format. Les instal·lacions esportives municipals d'Olot, el Teatre Ateneu de Tàrrega, el Teatre Fortuny de Reus i el Casino l'Aliança del Poblenou de Barcelona seran els platós del programa d'aquest any. Un equip itinerant, encapçalat per Quim Masferrer, serà el nexe d'unió entre aquestes localitzacions al llarg de tot el dia. Ho ha fet públic avui TV3.

La tria d'aquestes localitats es deu a la implicació, any rere any, d'un munt d'entitats que celebren activitats per recaptar diners en benefici de la recerca científica que promou el programa. Són ciutats amb una gran tradició organitzant actes per La Marató.

Segons ha fet públic TV3, "La Marató d'aquest any, dedicada a les malalties minoritàries, trepitjarà el territori com no ho havia fet mai abans. L'objectiu és evidenciar la realitat que la fa possible: la mobilització ciutadana que construeix aquest èxit col·lectiu vertebrat des de la radio i televisió públiques".

Els quatre escenaris situats a Olot, Tàrrega, Reus i Barcelona seran reflex d'aquesta mobilització: acolliran testimonis de persones amb malalties minoritàries, metges especialistes i investigadors. També s'hi viuran actuacions i activitats de sensibilització social.

El programa mantindrà la durada de més de 15 hores de programació ininterrompuda en directe, però aquest cop produïda en quatre centres neuràlgics, en què conviuran els objectius principals de La Marató: entretenir amb la divulgació i el coneixement de les malalties minoritàries per sensibilitzar la població i fer créixer el marcador amb donacions per a la recerca biomèdica.

En aquesta missió, Olot encapçalarà l'eix temàtic esportiu: allà està previst celebrar el partit de futbol dels famosos per La Marató. El Teatre Ateneu Tàrrega i els seus carrers veïns seran protagonistes de l'eix cultural i artístic del programa. Per la seva banda, l'escenari del Teatre Fortuny de Reus un dels més emblemàtics del país– recollirà continguts vinculat a l'eix mèdic i científic del programa solidari, un dels elements claus d'aquesta edició pels grans avenços que hi hagut des de l'últim cop que el programa es va dedicar a aquesta temàtica, el 2009.

Les malalties minoritàries

Les malalties minoritàries són aquelles que afecten un màxim de 5 persones de cada 10.000. Hi ha descrites 7.000 malalties minoritàries diferents i es calcula que afecten entre 300.000 i 400.000 persones a Catalunya. El grau d'afectació és divers, si bé acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants. Un 80% d'aquestes són d'origen genètic i totes tenen en comú la dificultat en el diagnòstic, la inexistència, en molts casos, de tractaments eficients i un elevat impacte social i familiar.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article