El nou govern de Tàrrega costarà més de 210.000 euros en sous, un 18% més

Crònica Local

El nou govern de Tàrrega costarà més de 210.000 € en sous
El nou govern de Tàrrega costarà més de 210.000 € en sous

El ple de l’ajuntament de Tàrrega va aprovar ahir el cartipàs i les retribucions del nou equip de govern, que ascendeixen a un total de 210.126 euros bruts anuals, un 18% més que l’anterior. L’actual alcaldessa, Alba Pijuan (ERC), té dedicació completa amb una retribució de 49.651 euros, mentre que la ja exalcaldessa, Rosa Maria Perelló (JxCat), tenia una dedicació del 25% perquè cobrava de la Diputació la resta de la jornada. Segons fixa el document, la resta de membres de l’Equip de Govern tindran dedicació parcial.

El fet que el mandat que encetem suposi un major cost per a les arques municipals s'explica perquè l’anterior govern el formaven 11 edils i l’actual, tot i comptar-ne amb tres menys, tenen més dedicació.

La proposta prosperà amb els 10 vots favorables d’ERC-MES, CUP i PSC i l’abstenció de JxCAT. En relació a l’anterior mandat, es manté la retribució de 21,75 euros/hora per l’alcaldia i de 15,45 euros/hora per la resta de membres de l’Equip de Govern. Ivonne Pont Valera i Xavier Rossell-Aparicio tindran una dedicació parcial del 80%; Carlos Vílchez Rivera, del 75%; Assumpta Pijuan Tarragó i Teresa Sala Izuriaga, del 70%; i Núria Robert Ferrer i Daniel Esqué Vidal, del 40%. Les retribucions per assistència als òrgans col·legiats i comissions informatives no experimenten variacions i es mantindran en 111 euros/Ple; 44 euros /Junta de Govern Local; i 44 euros/comissions i Junta de Portaveus.

Llum verda al nou cartipàs

El Ple celebrat anit també es va aprovar el nou cartipàs municipal, el qual organitzarà la tasca de l’Equip de Govern durant el present mandat. El document és fruit d’una entesa de govern assolida entre els grups municipals d’ERC-MES i la CUP, tal i com ja s’informà anteriorment. El cartipàs, aprovat en sessió extraordinària celebrada l’11 de juliol, ha rebut els vots favorables d’ERC-MES, CUP i PSC mentre que JxCAT s’ha pronunciat en contra. L’organigrama fixa les atribucions de la gestió de les àrees municipals als 8 regidors que formen el Govern local, segons l’acord previ formalitzat per l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú (ERC-MES) i el portaveu del grup de la CUP, Daniel Esqué Vidal.

Tàrrega distribueix el cartipàs municipal en quatre grans àrees de treball - Cultura i Ciutadania; Urbanisme i Serveis Municipals; Economia; i Acció Social, Salut i Habitatge - sota les quals s’agrupen un total de 7 regidories. "Es tracta d’un organigrama transversal amb regidors i regidores d’ambdues formacions en les grans àrees de govern", va detallar l’alcaldessa. Entre les novetats destaca la potenciació de les polítiques de ciutadania, mobilitat, transparència, memòria històrica i patrimoni. La configuració del cartipàs "garanteix una gestió eficaç, àgil i transparent de l’ens", va assenyalar l’alcaldessa. Prèviament a la votació, va prendre possessió del càrrec de regidor Carlos Vílchez Ribera (CUP) en substitució de Miquel Orobitg Cortada, el qual presentà la renúncia per motius professionals (la renúncia fou acceptada pel Ple el passat 25 de juny).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article