El cartipàs de Tàrrega tindrà quatre grans àrees de govern amb les polítiques de ciutadania i la participació com a prioritats

Crònica Local

Relació dels membres de l'equip de govern i de les regidories que dirigiran
Relació dels membres de l'equip de govern i de les regidories que dirigiran | Muntatge fet per Pau Lores a partir de fotografies de Jaume Solé

Els grups municipals d’ERC i la CUP a l’Ajuntament de Tàrrega han formalitzat l’acord per formar el nou Equip de Govern de l’ens. Fruit d’aquesta entesa, ambdues forces polítiques han presentat aquesta tarda el cartipàs municipal corresponent al mandat 2019-2023. El nou govern local l’integraran, per tant, 8 regidors i regidores (5 d’ERC i 3 de la CUP) mentre que els 9 edils restants de l’arc consistorial exerciran l’oposició (7 de JxCAT i 2 del PSC). Han rubricat l’acord l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú (ERC) i el cap del grup municipal de la CUP, Daniel Esqué Vidal, el qual ostentarà la primera tinència d’alcaldia. La configuració del cartipàs municipal de Tàrrega "garanteix una gestió eficaç, àgil i transparent de l’ens", ha assenyalat l’alcaldessa.

Tàrrega organitza el cartipàs municipal en quatre grans àrees de treball sota les quals s’agruparan un total de 7 regidories. "Es tracta d’un organigrama transversal amb regidors i regidores d’ambdues formacions en les àrees de govern", ha detallat l’alcaldessa. Així mateix, la distribució de les carteres facilitarà la coordinació i la comunicació en la gestió del dia a dia. Entre les novetats destaca una potenciació de les polítiques de ciutadania, mobilitat, transparència, memòria històrica i patrimoni. Segons l’equip de govern, els eixos prioritaris seran els serveis a les persones, la igualtat, la participació ciutadana i el bon govern alhora que també es posarà l’accent en la millora de la qualitat de vida, l’espai públic i el suport al teixit comercial i les entitats. 

El cartipàs de govern l’Ajuntament de Tàrrega, en què per primera vegada hi haurà més dones (5) que homes (3) es distribueix de la següent manera: l'àrea de Cultura i Ciutadania inclourà la regidoria de Cultura, Participació i Pobles (que dirigirà Carlos Vílchez) i la de Ciutadania, Educació, Treball i Esports (que durà Xavier Rossell); l'àrea d'Urbanisme i Serveis Municipals abraçarà la regidoria d'Urbanisme, Patrimoni, Memòria Històrica i Turisme (amb Ivonne Pont al capdavant) i la de Serveis Municipals, Mobilitat i Medi Ambient (que recaurà en Teresa Sala). La regidoria de Finances i Transparència (que ocuparà Daniel Esqué) i la de Governació, Seguretat i Promoció Econòmica (amb Núria Robert al front) formaran l'àrea d'Economia. Finalment, Assumpta Pijuan serà la regidora d'Acció Social, Igualtat, Salut i Habitatge, l'única regidoria de l'àrea.

El cartipàs també estableix cinc tinències d'alcaldia (el mateix nombre que en l’anterior corporació), distribuïdes de forma transversal entre les dues forces de l’Equip de Govern. Les cinc tinences d’alcaldia, juntament amb l’alcaldessa, integraran la Junta de Govern Local. Aquestes seran per aquest ordre per a Daniel Esqué, Ivonne Pont, Carlos Vílchez, Xavier Rossell i Teresa Sala.

Règim retributiu

Pel que fa a les retribucions econòmiques dels càrrecs electes, l’alcaldessa, que gestionarà directament les competències de recursos humans, comunicació, FiraTàrrega i la gestió del llegat de l’escriptor Manuel de Pedrolo a la ciutat, tindrà dedicació exclusiva mentre que la resta de membres de l’Equip de Govern tindran dedicació parcial. L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú va assenyalar que s’està treballant en la configuració definitiva del règim retributiu. El cartipàs i el règim retributiu dels membres de la corporació es portaran a l’aprovació del Ple en la sessió del proper dijous 11 de juliol.  

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article