Tàrrega estrena un nou cicle estival d'arts de carrer

Crònica Local

Imatge promocional de l'espectacle de la companyia targaria Emilia Gargot
Imatge promocional de l'espectacle de la companyia targaria Emilia Gargot

Tàrrega renova la seva oferta cultural d’estiu i estrena aquesta setmana un cicle dedicat a les arts de carrer. Sota el nom genèric de PÚBLIC! s’oferiran del 15 de juny al 6 de juliol quatre propostes adreçades a espectadors de totes les franges d’edat, arribant a petits i grans. L’àrea de Cultura ha fet una tria d’espectacles de qualitat, frescos i divertits. Teatre visual, circ, humor i música basteixen el nou cicle de la mà de Sound de Secà, Cia. Emilia Gargot, Circo Los i Always Drinking Band. A més d’atraure el públic familiar, la programació es caracteritza per estendre’s a diversos punts del municipi. Així, a més de Tàrrega, PÚBLIC! també es podrà gaudir de franc als pobles del Talladell, Altet i La Figuerosa. PÚBLIC! apuntala la capital de l’Urgell com a focus d’exhibició de les arts de carrer, fent costat a un certamen de referència internacional en aquest gènere creatiu com és FiraTàrrega.

15 de juny · El Talladell · Sound de Secà

PÚBLIC! - Cicle d’Arts de Carrer a Tàrrega i Pobles del Municipi s’obre el dissabte 15 de juny al Talladell (7 tarda) de la mà del grup Sound de Secà i el seu espectacle titulat Emoriô. Amb seu a Cervera, Sound de Secà són una formació de 17 percussionistes que condueix el públic per un viatge emocional a través del ritme i el moviment. Uns personatges misteriosos i elegants cerquen la complicitat dels espectadors gràcies a la plasticitat del seu vestuari i una coreografia molt visual.

22 de juny · Tàrrega · Cia. Emilia Gargot

La següent cita arribarà el dissabte 22 de juny (2/4 d’11 nit) a l’esplanada dels dipòsits del Parc de Sant Eloi, a Tàrrega. La jove companyia targarina Emilia Gargot, nascuda després del pas dels seus membres pel Postgrau d’Arts de Carrer de FiraTàrrega, portarà ZH o 36 milions d’anys a 120 km/h. És un espectacle sense text d’atmosfera intensa, amb acurada composició musical i disseny escènic. La peça té com a protagonistes els tripulants d’una nau interestelar que acaben atrapats en un planeta inhòspit.

29 de juny · Altet · Circo Los

El dissabte 29 de juny (2/4 d’11 nit) prendrà el relleu la companyia barcelonina Circo Los i el seu espectacle Xarivari Blues. El marc escollit és el poble d’Altet, on quatre experimentats artistes de circ captivaran el públic a través d’exercicis de malabars, monocicles i llit elàstic. Una exuberant escenografia, inspirada al seu torn en la pel·lícula "The Blues Brothers", es combinarà amb equilibris impossibles, vertiginoses acrobàcies i molt d’humor.

6 de juliol · La Figuerosa · Always Drinking Band

Les cançons esbojarrades i els gags surrealistes de l’Always Drinking Band envairan La Figuerosa el dissabte 6 de juliol. Serà amb l’espectacle El carrer és nostre, del qual s’oferiran dos passis: a 2/4 de 10 de la nit i a les 11 de la nit. La interacció i la participació és l’eix de la proposta, animant els espectadors a riure, cantar i ballar plegats. Always Drinking Band, provinent de Barcelona, està formada per 8 músics i un front/man en el paper de clown.

Altres suggeriments estivals als pobles del municipi

Val a dir que Santa Maria de Montmagastrell, Claravalls i Riudovelles oferiran també diverses propostes estivals sota la fórmula tradicional de la programació ja coneguda com L’Estiu a Poble. El tret de sortida s’ha fixat per al dissabte 22 de juny, a 2/4 de 10 de la nit, quan Santa Maria de Montmagastrell acollirà un concert de música folk a càrrec de l’emblemàtica agrupació El Pont d’Arcalís, un dels principals exponents de música popular del Pirineu.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article