La companyia Emilia Gargot impulsa la primera escola d'arts escèniques de Tàrrega

Crònica Local

La companyia Emilia Gargot impulsa la primera escola d'arts escèniques de Tàrrega
La companyia Emilia Gargot impulsa la primera escola d'arts escèniques de Tàrrega

Amb l’inici de la tardor, obrirà les portes Cruma, una escola d’arts escèniques a Tàrrega,
gestionada per la companyia targarina Emilia Gargot. El projecte, que compta amb la col·laboració de FiraTàrrega, l'àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tàrrega i l’EASD Ondara,
ja ha obert les preinscripcions.

El curs es realitzarà d’octubre a maig i les sessions seran d’una hora setmanal pels més petits i d’una hora i mitja per la resta de cursos. Per inscriure’s cal omplir el formulari que està a la web o a les xarxes socials de la iniciativa. En aquests moments hi ha una oferta de promoció.

Cruma comptarà amb cursos destinats a totes les edats i tindrà 5 línies de formació; #Puck (de 1r a 3r de primària), #Medea (de 4t a 6è de primària), #Sorne (de 12 a 14 anys), #Ubú (de 15 a 17 anys), #Godot (majors de 18 anys). Les classes es realitzaran en les instal·lacions de la EASD Ondara, cada tarda amb horaris segons l’edat dels alumnes i, a final de curs, s’oferirà una representació oberta. A banda, també oferirà cursos a centres formatius i socials i una sèrie de tallers monogràfics i classes magistrals durant el curs.

 

Els valors de la iniciativa

El taller de teatre el gestiona Emilia Gargot, companyia nascuda al pas dels seus membres pel
Postgrau d’Arts de Carrer de FiraTàrrega. Tots els membres de la companyia, així com l’equip docent de l’escola, han cursat estudis i formacions relacionades amb el sector i són professionals de les arts escèniques en actiu. Amb diferents especialitats, cada professor aporta diverses mirades i plantejaments als grups.

El motiu del naixement d’aquest projecte prové de la inquietud d’omplir un buit de formació teatral en una ciutat com Tàrrega, tan relacionada amb les arts escèniques i de carrer. Des d’una òptica d’educació no formal, Cruma entén la formació teatral com una eina de creixement completa que aporta una sèrie d’aptituds i valors molt importants i imprescindibles per la persona. L’escola defensa les arts escèniques com a eina pedagògica en la qual es poden treballar aspectes bàsics d’àmbits socials, laborals i personals, que engloben una sèrie d’elements i valors imprescindibles en el desenvolupament humà.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article