La 6a edició del Galacticat tanca amb 2.800 espectadors

Crònica Local

Un grup de cosplayers a punt per la desfilada, ahir a la tarda a l'Ateneu
Un grup de cosplayers a punt per la desfilada, ahir a la tarda a l'Ateneu | Joaquim Riera

El concert de cloenda del Galacticat, a càrrec de la Banda Municipal de Lleida al Teatre Ateneu va posar ahir el punt i final avui a la 6a edició de la Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent, que ha tingut lloc a Tàrrega aquest cap de setmana. L'organització ha mostrat la seva satisfacció per l'afluència de públic que ha atret el festival, concretament unes 2.800 persones han assistit a les 118 projeccions al llarg de tres dies tant als cinemes Majèstic de Tàrrega com a l'avinguda Catalunya, on han tingut lloc les Nits Curtes amb sessions de cinema a l'aire lliure.

Segons ha explicat el director del festival, David Ferreras, "la programació de llargmetratges és el que ha portat més gent al cinema, sobretot als films amb presència de directors i actors, així com a l’Espai Baviera, pel qual hi han passat 400 persones durant les nits de divendres i dissabte".

"Som pedrera de cineastes", subratlla el director del festival, que remarca la "importància de portar els joves al cinema i d'implicar-los des de la creació fins a l'exhibició". Ferreras, que recorda que el Galacticat és l'únic festival de gènere de la demarcació de Lleida, ha volgut agrair a les institucions i al públic que ha passat aquests tres dies per la mostra, que s'ha posicionat com el festival de cinema fantàstic i de terror de les terres de Lleida.

L’organització, a més, dóna molta importància a l’exercici de "militància" dels convidats, talent del cinema nacional i europeu, que han trepitjat el Majèstic amb esperit reivindicatiu i remarcant la força dels festivals petits com el Galacticat, que "són el motor que impulsa la indústria del cinema" tal i com va remarcar l’actor Karra Elejalde i el director Sebastian Brauneis.

Exposició 'El cinema és fantàstic'

Cal recordar que fins al 16 de juny a l’espai MerCAT també es pot veure l’exposició El cinema és fantàstic, coproduïda per la Filmoteca de Catalunya i Festival de Sitges. L'exposició només s'ha pogut veure fins ara a la Filmoteca de Catalunya, al Festival de Sitges i al Festival de Guadalajara de Mèxic. Després del seu pas per Tàrrega, tornarà a Sitges.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article