El 6è Galacticat presentarà més de 118 cintes enguany

Crònica Local

El cartell de l'edició d'enguany del Galacticat
El cartell de l'edició d'enguany del Galacticat

La 6a edició del Galacticat, Mostra de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent, tindrà lloc del 7 al 9 de juny als  Cinemes Majèstic de Tàrrega. Aquest any la cita, que estarà dedicada al poder dels personatges femenins en els films de gènere fantàstic, projectarà 118 pel·lícules de les tres seccions que conformen la mostra: Secció Oficial Llargmetratges, Secció Oficial Curtmetratges-Galacticurt (que aquest any arriba a la tercera edició) i la Secció Clàssics (exhibició). Al llarg de tres dies es podran veure més de 50 hores de cinema.

El festival, organitzat per l’associació Galacticat i el Circuit Urgellenc amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tàrrega, estarà inspirat en "Alien. El vuitè passatger", i especialment en el 40è aniversari de l’arribada de la Tinent Ripley a totes les sales de cinema del món. La convocatòria està destinada a tots els cinèfils i en especial als amants de la ciència-ficció i manté la voluntat d’apropar el passat, el present i el futur del millor dels gèneres fantàstic i terror a través de títols clàssics de culte i premiades estrenes del moment.

 

Programa pedagògic

Uns 2.500 alumnes han participat al llarg de vuit mesos al projecte pedagògic del Galacticat, el GalactiCurs, que ha portat el cinema a una vintena d’escoles i instituts de l’Urgell i la Noguera i que l’any que ve s’ampliarà al doble d’alumnes de fins a cinc comarques. Els infants han pogut descobrir els secrets del cinema stop-motion, el llenguatge de l’animació a través de projeccions dinamitzades per la Filmoteca de Catalunya, i han après a crear curtmetratges a través del programa CineBASE.

Més informació a Urgell TV

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article