Tàrrega amplia les aliances estratègiques amb empreses i entitats per impulsar el creixement econòmic mitjançant el canal Segarra-Garrigues

Crònica Local

L'alcaldessa ha presidit la sessió de treball celebrada avui a l'Ajuntament de Tàrrega
L'alcaldessa ha presidit la sessió de treball celebrada avui a l'Ajuntament de Tàrrega | Ajuntament de Tàrrega

Tàrrega ha formalitzat avui la creació de dos consells consultius, un d’empreses i un d’entitats, per integrar-los en el marc de gestió del Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Motors per al Segarra-Garrigues. A través d’aquest pla estratègic, l’Ajuntament de Tàrrega, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA), l'Associació ACORD i la Fundació Mas Badia promouen el creixement econòmic del territori a partir dels usos del canal Segarra-Garrigues. Ara, amb la creació dels dos consells consultius, s’amplien les aliances del PECT en els àmbits empresarials i institucionals.

En el decurs d’una sessió de treball celebrada avui a la Casa Consistorial de Tàrrega, s’han recollit ja les primeres adhesions als consells consultius i se’n sumaran de noves en les properes setmanes. Al Consell Consultiu Empresarial s’integren explotacions agrícoles i ramaderes, comunitats de regants, cooperatives... mentre que el Consell Consultiu d’Entitats fomenta la implicació d’institucions públiques i privades, centres de recerca... Els dos nous òrgans, que es reuniran una vegada a l’any, tindran caràcter consultiu i de contrast fent un seguiment de les accions del PECT i vetllant perquè es mantingui l’orientació cap a les finalitats de desenvolupament fixades en el seu moment.

 

Sumar suports i esforços

L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha encapçalat avui la reunió de treball del PECT en què s’han exposat les directrius dels consells consultius. "Volem sumar suports i esforços amb altres agents del territori per tirar endavant el projecte ‘Motors per al Segarra-Garrigues", ha assenyalat la primera edil. Perelló també ha manifestat que els consells consultius contribuiran alhora "a transferir coneixement en benefici del sector productiu".

El PECT Motors per al Segarra-Garrigues aposta per un nou model d’agricultura intel·ligent i competitiu a través de la innovació aplicada als regadius, la gestió eficient de l’aigua i la transferència de coneixements. Es vol implantar així la producció d’aliments de forma més econòmica, social i ambientalment sostenible. És, per tant, una xarxa "win-win" d’aliances estratègiques per a la promoció de conreus, en especial el pistatxer, l’olivera, la vinya, la poma de muntanya i el blat de qualitat. L’objectiu és la introducció de conreus amb un alt valor afegit, que resultin més rendibles per a les explotacions agràries. Això pot propiciar a la vegada la incorporació de nous agricultors joves al territori. El projecte suposa a més la millora de la qualitat de vida de la població rural i una major sostenibilitat mediambiental.

 

La capital de l’Urgell, al capdavant del projecte

L’Ajuntament de Tàrrega exerceix la gestió, la coordinació i el seguiment del projecte reforçant així la seva capitalitat territorial del sistema Segarra-Garrigues. El PECT Motors per al Segarra-Garrigues compta amb un pressupost d’2,3 milions d’euros, la meitat dels quals són subvencionats amb ajuts del FEDER. La Diputació de Lleida aporta un 25% i els agents impulsors del projecte el 25% restant.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article