L’Ajuntament de Tàrrega impulsa un projecte per a promoure el creixement econòmic en el territori Segarra - Garrigues

Crònica Local

Un moment de la presentació del projecte
Un moment de la presentació del projecte | Ajuntament de Tàrrega

L’Ajuntament de Tàrrega dissenya un pla estratègic per impulsar el creixement econòmic del territori a partir dels usos generats per la posada en servei del canal Segarra – Garrigues. Es tracta d’un Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) que concorrerà a les subvencions RIS3CAT i el Programa FEDER de Catalunya 2014 - 2020. La iniciativa del consistori targarí du per nom PECT Motors per al Segarra – Garrigues i es basa sobretot en la innovació aplicada als regadius i en la cooperació vertical dins el sector agroalimentari. El pressupost subvencionable ascendeix a un total de 3.004.081 euros.

En aquest marc estratègic, el PECT Motors per al Segarra - Garrigues significa una aposta clara per un nou model d’agricultura intel·ligent i competitiva, que impulsi la innovació, la transferència de coneixements, l’aprenentatge, l’empoderament del petit empresari agrari i tot mitjançant l’aliança de les diferents parts interessades. Aquest nou model ha de permetre afrontar els grans reptes pel que fa a producció d’aliments de forma econòmica, social i ambientalment sostenible.

L’Ajuntament de Tàrrega liderarà aquesta iniciativa i sol·licitarà els esmentats ajuts europeus, reforçant així la seva capitalitat territorial del sistema Segarra- Garrigues. El projecte compta amb la implicació de bona part dels agents del territori: l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA); la Fundació Mas Badia (especialitzada en estacions experimentals agrícoles); i l’Associació Cooperació Rural pel Desenvolupament (ACORD). Per tal de materialitzar les actuacions previstes per al conjunt del territori també se suma la participació dels ajuntaments d’Agramunt i Vilagrassa, dels consells comarcals de l’Urgell i Les Garrigues i de l’entitat Globalleida. La Diputació de Lleida també s’adhereix al projecte. Així mateix, una dotzena d’empreses del sector han expressat el seu suport.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article