ASPID obre punt de promoció de l'autonomia personal a l'Urgell

Crònica Local, Crònica Urgell

Aspid ja tenia oficina a la comarca
Aspid ja tenia oficina a la comarca | Aspid

ASPID ha posat en marxa avui a l’Urgell el Punt de Promoció de l’Autonomia Personal especialitzat d’atenció de la Discapacitat i/o Dependència, un servei que té per finalitat millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i/o dependència a la comarca. El servei té com a principals funcions aportar informació i assessorament especialitzat en matèria de discapacitat i dependència, portar a terme un treball coordinat en plans d’atenció i vida, acompanyar els interessats en la tramitació d’ajudes i recursos de benestar, i fer tasques d’orientació i coordinació de recursos i serveis.

L'atenció als usuaris es farà a la seu d’ASPID, a l’Espai MerCAT (oficina 1) de la plaça de les Nacions Sense Estat. El servei es desenvoluparà el quart dilluns de cada mes, de 12 del migdia a 3 de la tarda. L'objectiu és atendre aquest primer any de funcionament una vintena de persones de la comarca.

Fins ara l'entitat només prestava el servei a la ciutat de Lleida i a la comarca de la Noguera, però dins l’estratègia d’apropar els serveis de l’entitat a la població amb discapacitat i/o dependència d'arreu de la demarcació, ara s’oferirà també a la comarca de l’Urgell

El servei té l’objectiu de promoure una major capacitat d’autonomia moral i funcional, assegurar un itinerari adequat a les necessitats i les possibilitats de cada persona atesa i de llurs familiars, i coordinar els recursos i els serveis més adequats per a cada cas. El servei s’adreça a persones en situació de discapacitat, dependència o fragilitat, familiars cuidadors i agents territorials públics o privats vinculats a la discapacitat i a la dependència.

L'any 2018, el servei que ofereix l'entitat a la ciutat de Lleida va atendre 139 persones en accions d'assessorament, informació i acompanyament en l'àmbit de la discapacitat i/o dependència.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article