El Club Alba guanya el 1r Campionat Internacional de Bocce organitzat a Tàrrega

Crònica Local

Participant al 1r Campionat de Bocce celebrat a Tàrrega
Participant al 1r Campionat de Bocce celebrat a Tàrrega | Grup Alba

Tàrrega va acollir ahir el 1r Campionat Internacional de Bocce organitzat pel Grup Alba en el qual van participar, a banda de l'entitat targarina, tres entitats europees, una de Letònia i dues altres de Romania. Aquest campionat forma part d'un projecte europeu a tres bandes que es va iniciar fa dos anys i que té com a objectiu implantar aquesta pràctica del Bocce a les entitats participants i fomentar-ne la part més inclusiva de l'esport.

El campionat va enfrontar diferents equips de persones del Grup Alba com els alumnes de l'escola, persones del Centre Ocupacional i d'Alba Jussà, i també els diferents grups vinguts de les entitats europees. En total es van crear 12 equips diferents que van competir durant tot el matí al camp de de l'Escola de Futbol de Tàrrega que es va habilitar amb unes estructures de fusta per crear les pistes oficials de bocce. Finalment els tres primers llocs de la classificació foren per a tres dels equips del Grup Alba, que porten gairebé un any entrenant-se per aquest esdeveniment.

L'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, i el regidor d'Esports de l'Ajuntament, Jaume Folguera, van donar la benvinguda a tots els esportistes i van poder conèixer de ben a prop com es juga aquest esport que està especialment destinat a persones amb discapacitat i mobilitat reduïda.

Segons la responsable del Club Alba, Anna Balp, "el bocce és un esport que ha tingut molt bona acollida entre les persones, és un esport cooperatiu que permet fomentar algunes habilitats com la punteria i millora l'autoestima dels jugadors".

Avui acaba la visita de 3 dies dels esportistes europeus amb un segon campionat inclusiu on hi participaran famílies i voluntaris.

El Bocce es va introduir a l’Associació Alba a principis del 2018, arran de participar en el projecte europeu Sport Together, Active Forever, impulsat per la Unió Europea – Erasmus+ i on hi participen tres entitats europees: el Centre d'Esports Especials de Kuldiga, Letònia; l'Associació Down Plus de Bucarest a Romania; i el Grup Alba. El projecte finalitzarà el proper mes de novembre amb una trobada a Romania.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article