El primer torneig provincial de Bocce organitzat per l'Associació Alba aplega 160 participants

Crònica Local

Imatge de la trobada celebrada aquest matí a Tàrrega
Imatge de la trobada celebrada aquest matí a Tàrrega | Associació Alba

L'Associació Alba ha organitzat la primera trobada de Bocce a la província de Lleida. Aproximadament unes 160 persones, d'un total de 16 entitats, entre monitors, participants i voluntaris, han format part d’aquesta primera jornada esportiva, què ha tingut lloc a Tàrrega aquest matí.

El Bocce és un esport que s’assembla molt a la petanca, però poc practicat i conegut a Catalunya. L’objectiu, d’aquest campionat provincial organitzat per l’Associació Alba era apropar el Bocce a la resta d’entitats, ja que moltes no havien practicat mai aquest esport. En la trobada, a part de practicar el Bocce, s’han realitzat activitats paral·leles per treballar alguns aspectes d’aquest esport, com la punteria, l’estratègia o l’equilibri.

El Bocce es va introduir a l’Associació Alba a principis d’aquest any, arran de participar en el
projecte europeu Sport Together, Active Forever, impulsat per la Unió Europea – Erasmus +. El Bocce és un esport molt inclusiu, ja que el poden practicar persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda, i permet treballar aspectes com l’autoestima o la cooperació. Així ho explica Anna Balp, responsable del Club Alba. “El Bocce fomenta la companyonia, és un esport cooperatiu. També permet afinar la punteria o millorar l’autoestima dels jugadors”

Les trobades ocupacionals, com la que s’ha produït aquest dijous, serveixen com a espai
d’interrelació entre usuaris de diferents centres de la província de Lleida. L’objectiu d’aquestes
trobades és realitzar alguna activitat que fomenti pràctiques de vida saludable, en aquest cas la pràctica esportiva. 

L’Associació Alba també organitzarà una trobada internacional de Bocce al maig del 2019, amb la participació d’una entitat Letona i Romanesa.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article