El Grup Alba reobreuna antiga fusteria de Tàrrega amb finalitats laborals i terapèutiques

Crònica Local

Un dels usuaris del servei
Un dels usuaris del servei | Grup Alba

Fa dos anys es va iniciar un taller de fusteria amb un grup de persones del Centre Ocupacional del Grup Alba a les instal·lacions de l'entitat, però no ha estat fins aquest any que ha sorgit l'oportunitat de llogar una fusteria equipada amb maquinària especialitzada per poder impulsar amb les màximes garanties aquest servei.

L'activitat de la fusteria es centrarà en dues línies concretes: una primera és donar un servei intern a la pròpia entitat en tasques de fusteria o remodelació d'espais que fins ara era un servei que s'externalitzava; i, per altra banda, ja s'està treballant en una línia de productes, mobiliari i decoració, que s'elaboren a partir de la transformació de mobles i elements reutilitzats. L'equip està treballant en la creació d'una marca que doni nom a aquesta línia de productes amb valor afegit amb la idea de vendre'ls a particulars i a establiments comercials.

A banda de l'objectiu terapèutic, els responsables i l'entitat es plantegen que a la llarga pugui generar també algun lloc de treball per a persones amb discapacitat. Actualment hi estan participant en aquesta activitat 32 persones amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental.

"La fusteria ens permet que persones de capacitats molt diverses puguin participar en diferents tasques manipulatives i alhora poder desenvolupar una part creativa que molts ja tenen molt desenvolupada. De fet, la idea de fomentar el taller de fusteria va ser una demanda de les pròpies persones", explica Laia Mañé, una de les responsables del taller.

L'inici de la seva activitat coincideix en la recent elecció del projecte de fusteria com a un dels nou projectes seleccionats a tot Espanya en la convocatòria de Matchfunding TREINTA 200 MIL (#T2M) que impulsa la plataforma de micromecenatge Migranodearena.org. El Grup Alba impulsa avui a través d'aquesta plataforma el repte de recaptar 3.300 euros en microdonacions. En cas d'aconseguir-ho Migranodearena donaria 1.500 euros més al projecte aconseguint un total de 4.800 euros que garantiria la sostenibilitat del projecte durant un any.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article