Marxen a Alemanya sis joves amb discapacitat a fer pràctiques laborals

Crònica Local

El grup de joves que va marxar la setmana passada cap a Alemanya
El grup de joves que va marxar la setmana passada cap a Alemanya | Grup Alba

Per tercer any consecutiu el Grup Alba, des del seu servei de formació i inserció Enfoc, gestiona l'enviament de tres grups de joves a través del programa TLN Mobilicat impulsat i finançat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies dins del marc del Fons Social Europeu (FSE) i del programa de Garantia Juvenil.

La setmana passada va marxar cap a Wernigerode (Alemanya) un grup format per sis joves amb alguna discapacitat que passaran dos mesos en aquesta ciutat alemanya realitzant pràctiques en diferents empreses. Un professional del Grup Alba realitzarà el seguiment d'aquests joves durant la seva estada i comptaran amb una persona de referència a l'entitat d'acollida.

Durant el mes d'abril els joves han hagut de fer tot un procés de preparació a Tàrrega que ha consistit en una formació lingüística i cultural del país on han après una mica d'alemany, els seus costums i algunes de les seves tradicions. La segona fase del programa consisteix en realitzar les pràctiques al país d'acollida que es complementen amb sortides culturals i d'oci.

El grup serà fins a finals de juny a Alemanya i després cadascun dels joves comptarà amb un procés d'orientació per ajudar-los a trobar una feina. L'objectiu del programa és facilitar la inserció laboral dels joves mitjançant un itinerari personalitzat d'acompanyament i suport, amb aprenentatge pràctic i formatiu a l'estranger, a partir dels seus interessos i motivacions. El programa pretén generar noves oportunitats per a aquests joves per accedir al mercat de treball i aconseguir una ocupació un cop tornin a Catalunya.

El Grup Alba és l’entitat de referència del programa TLN Mobilicat a la comarca de Lleida, després de guanyar-ne el concurs gràcies a la seva experiència de més de 15 anys en projectes europeus. L'entitat s'ha encarregat de buscar i fer la selecció dels joves i de contactar amb les entitats d'acollida dels respectius països que han fet d'intermediàries amb les empreses. 


Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article