Tàrrega enceta demà els actes del Dia Internacional dels Museus

Crònica Local

Ahir es va presentar a Cervera la programació dels museus lleidatans per commemorar el Dia Internacional dels Museus
Ahir es va presentar a Cervera la programació dels museus lleidatans per commemorar el Dia Internacional dels Museus | Ràdio Tàrrega

La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran organitza una cinquantena d’activitats diferents gratuïtes per celebrar el Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus, que se celebrarà el 18 de maig amb la intenció que tothom pugui descobrir aquests equipaments culturals i les seves col·leccions d’una manera diferent. L’acció d’enguany està dedicada al tema Els museus com a eixos culturals: el futur de la tradició i, enllaçant-lo amb aquesta temàtica, es vol reflexionar sobre la tradició i el futur. La temàtica plantejada vol afavorir un debat i una reflexió sobre quina ha de ser la relació dels museus amb una societat amb un origen, ideologia i preferències cada cop més diverses, i com els espais museístics s’han d’adaptar a aquesta nova realitat.  

A Tàrrega demà dijous s’avança a la celebració del Dia Internacional dels Museus amb una conferència del cicle I després de l’expulsió…, aquest cop de la mà Xavier Rivera Sentís, que ens parlarà dels "Conversos a la Segarra i l’Urgell, la difícil existència".

Pel que fa a dissabte 18 de maig a les 8 de la tarda hi haurà la presentació d’una imatge d’una verge del Brasil que es troba a l’Urgell a casa d’una persona vinguda d’aquest país. Es confrontarà la creença dels miracles d’aquesta Verge amb la Verge de Santa Anna targarina, a la qual també es va otorgar la capacitat d’obrar miracles. A les 2/4 de 9 es farà una visita guiada a l’exposició "Topografia urbana de Tàrrega. Segles XV, XVI i XXI" amb un recorregut per alguns dels carrers de la Tàrrega dels segles XV i XVI on s’esmentaran curiositats i anècdotes d’aquell temps. A les 11 de la nit, es farà la projecció del documental "Vents del Mustang", del cineasta Josep Maria Canyameras. A la projecció hi assistiran el director, i l’artista Jaume Amigó, amb qui es podrà conversar.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article