L'actualitat a través de la lectura

De lletres i històries

per Biblioteca

Firmes NT, Gent NT

La portada de "L'arxipèlag del gos" d'Angle Editorial
La portada de "L'arxipèlag del gos" d'Angle Editorial

La crisi dels refugiats és un tema que, lamentablement, fa força temps que està d'actualitat. Quasi diàriament, ens arriben notícies que parlen d'aquest problema. 

A la biblioteca tenim dues novetats, publicades per Angle Editorial, que tracten també aquesta qüestió i demostren que la literatura i l'actualitat van moltes vegades de costat.

La primera és L'arxipèlag del gos, la nova novel·la de l'autor francès Philippe Claudel. El llibre comença amb la troballa dels cadàvers de tres joves negres a la platja. Les forces institucionals del poble decideixen que no és convenient fer públic aquest fet per no perjudicar les inversions turístiques i faran desaparèixer els cossos. No tothom, però, està d'acord amb aquesta decisió i decideixen esbrinar qui eren aquests joves i d'on venien.

Philippe Claudel és un autor que no decep mai. En aquest llibre s'atreveix a parlar d'un dels drames més importants al segle XXI: la indiferència, l'egoisme i la covardia davant les fronteres i les guerres, que no volem veure però existeixen. 

La segona novel·la porta per títol Les formes del verb anar i és de l'escriptora alemanya Jenny Erpenbeck.

A l'obra, un professor jubilat s'implica en la història d'uns refugiats africans que li recorden la seva condició quan, de petit, va haver de marxar de Polònia durant la Segona Guerra Mundial, i s'adona que no hi ha gaires diferències entre les dues fugides.

La novel·la és una immersió en el tracte que la societat actual dóna a aquelles persones que escapen de la guerra.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article