ERC obté 2.879 vots a Tàrrega i és la més votada en 14 pobles de l'Urgell

Crònica Local, Crònica Urgell

Votants ahir al col·legi Jacint Verdaguer de Tàrrega
Votants ahir al col·legi Jacint Verdaguer de Tàrrega | Jaume Solé

Les Eleccions Generals 2019 al municipi de Tàrrega han registrat un alt índex de participació, situat en el 75,44%. Això suposa un augment de 16 punts en relació als anteriors comicis a Corts Generals l'any 2016. Dels 10.819 electors cridats a les urnes a Tàrrega, 8.163 han exercit el seu dret a vot. Aquest era el primer titular que ens deixava aquest 28-A.

El segon és la victòria d'ERC-Sobiranistes, que a la capital de l'Urgell va obtenir 2.879 vots (35,46%). En segon lloc hi trobem JxCAT-Junts amb 1.880 vots (23,15%). Per darrere ha quedat el PSC amb el suport de 1.233 electors (15,18%) i ECP-Guanyem el Canvi com a quarta força, amb 686 sufragis (8,45%). Cs ha obtingut 581 vots (7,16%) mentre que Front Republicà ha tret 303 vots (3,73%) per davant del PP, que ha obtingut 253 vots (3,12%), mentre que 150  persones han confiat en VOX (1,85%). Així doncs, l'independentisme (ERC, JxCAT i Front Republicà) aglutina el suport de 6 de cada 10 electors targarins.

ERC no només guanya a la capital de l'Urgell, sinó que també ha estat el partit més votat a tota la comarca. Els republicans han guanyat en 14 dels 20 municipis, entre els quals hi trobem Agramunt i Bellpuig. Per la seva part, JxCAT, que ha estat la segona força, ha estat la més votada en els altres sis municipis: Guimerà, Nalec, els Omells de na Gaia, Ossó de Sió, Puigverd d’Agramunt i Vallbona de les Monges. La tercera força més votada a tot l'Urgell, igual que a Tàrrega, ha estat el PSC.

Pel que fa la demarcació de Lleida, ERC (de nou la formació en qui més electors han confiat) ha obtingut dos diputats al Congrés, que seran Xavier Eritja i Inés Granollers (de Bellpuig); JxCAT ha mantingut el seu per a Jordi Turull, que es troba a la presó, i el PSC l'ha recuperat amb Montse Mínguez.

 

La targarina Sara Bailac serà senadora d'ERC per Lleida

La targarina Sara Bailac és la candidata al Senat més votada a la demarcació de Lleida, fet que la converteix en senadora per ERC-Sobiranistes. Bailac va obtenir 84.574 vots (39,16%). Els altres senadors elegits a Lleida són Miquel Caminal i Xavier Castellana per ERC-Sobiranistes i Maria Teresa Rivero per JxCAT-Junts. A Tàrrega, Bailac va sumar 3.234 vots. Així doncs serà la primera dona senadora de la comarca de l'Urgell. Bailac es va mostrar "molt satisfeta pels resultats" que va voler dedicar "als presos polítics i exiliats, ho hem fet per ells i elles", va assegurar.

Pel que fa a l'altra candidata targarina al Senat, Mercè Agustí, que es presentava per ECP-Guanyem el Canvi, va obtenir un total de 721 vots a la capital de l'Urgell, el que significa un 9,74% del total.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article