L'activitat física de cada dia

Esport de casa

per Antoni Romeo

Esports, Gent NT

Una de les actuacions que van tenir lloc el passat 13 d'abril
Una de les actuacions que van tenir lloc el passat 13 d'abril | Ajuntament de Tàrrega

Tot i que el dia oficial de la celebració del Dia Mundial de l'Activitat Física és el 6 d'abril, totes les entitats i associacions que volen fer quelcom per recordar-lo ho fan adaptant-se el calendari a les seves activitats regulars i ja programades. La primera va ser el 3 d'abril al Parc de Sant Eloi, on va haver-hi una mena d'aplec dels participants a les diferents gimnàstiques de manteniment per a adults i gent gran que desenvolupa la Regidoria de Salut durant el curs, mentre que el 13 d'abril passat era la d'Esports qui agafava el relleu i organitzava un matí farcit d'exhibicions i activitats esportives a l'exterior del Pavelló Municipal d'Esports. Això va ser possible gràcies a la col·laboració i participació d'altres entitats targarines que van posar-hi el color, però sobretot el ritme a la matinal.

Anem a desgranar la jornada. Es començava amb una caminada, la que tocava del Camina Esportivament que es va avançar al dissabte per integrar-se dintre aquesta commemoració. La participació fou només d'una trentena de caminadors, que una vegada arribats van poder avituallar-se amb fruites, dolces i seques, aigües i sucs. Mentre anaven reposant forces, representants de la Creu Roja de Tàrrega els presentaven el programa Sempre Acompanyats, de suport a les persones grans i amb la intenció de sensibilitzar la població sobre el fenomen de la soledat no volguda i ajudar a prevenir-la.

A continuació començarien unes sessions de gimnàstica de manteniment per a adults oberta a tothom i ja es donaria pas a les exhibicions. El Club Natació Tàrrega ho faria amb la seva secció de karate. Una quinzena de nenes i nens demostrarien les seves habilitats amb els moviments, la lluita i els trencaments de fustes. Seguiria l'Ampa de l'Àngel Guimerà amb diverses actuacions de hip hop i country, molt ben posades en escena. L'Escola Pia també va voler estar a l'alçada de l'espectacle i els seus representants van realitzar unes actuacions de ball i hip-hop molt aconseguides. El Gyas Club seria la següent entitat a aportar la seva activitat. En aquest cas també seria protagonista el hip-hop amb una categoria de més edat i, per tant, un altre estil de contingut i de representació. Finalment tancaria les exhibicions sobre l'escenari l'Estudi de Dansa de Tàrrega, amb una selecció d'actuacions de balls clàssics i moderns que posaren el toc especial a la matinal.

Però va haver-hi més. Dins del pavelló d'esports es va disputar durant tot el dia una competició de gimnàstica rítmica, organitzada pel Gyas. A la pista exterior es portava a terme un torneig de futbito 3x3 de les categories alevina i benjamina amb la participació de 12 equips, que va estar dirigida pels monitors del Club de Futbol Sala Tàrrega. Com a complement hi havia atraccions inflables per als més petits i servei de bar de l'Agrupament Escolta per a tot el públic assistent, que va ser força nombrós.

L'activitat física s'hauria de celebrar cada dia i més en els temps actuals, que s'ofereixen propostes de tot tipus i a l'abast de tothom per enganxar-s'hi. L'edició del Camina Esportivament d'enguany ja és a punt d'acabar, però mitjançant el CAP de Tàrrega s'ha iniciat un nou programa de rutes urbanes que es porta a terme cada dijous i s'allargarà fins a finals de juny. "Caminant, fem salut i coneixem Tàrrega", així s'anomena. Caminades, per a alguns podé passejades, molt bàsiques pels carrers i les places de la ciutat, que també aportaran una mica més de coneixença dels edificis, monuments i curiositats que tenim.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article