Associació de Salut Mental Ondara-Sió

Les entitats en moviment

per Les entitats en moviment

Firmes NT, Gent NT

La Junta de l'entitat reunida
La Junta de l'entitat reunida | Associació de Salut Mental Ondara-Sió

Qui som

L'Associació de Salut Mental Ondara-Sió abraça les comarques de la Segarra i l'Urgell. Es va crear fruit de la necessitat de donar resposta i suport als afectats que passen per situacions de trastorn mental i les seves famílies. Es crea l'any 2006 de la mà de Marta Domènech i Pilar Martínez, amb el suport de les administracions locals, comarcals i provincials com la Diputació o els Serveis Socials i Sanitaris.

L'Associació forma part de la Federació Salut Mental Catalunya-Terres de Lleida, la Coordinadora d'Entitats de Salut Mental i Addiccions adherida a la Federació Salut Mental Catalunya. Però a nivell local es coordina amb els Serveis Sanitaris d'Atenció Primària, els Serveis Socials de l'Ajuntament de Tàrrega i la Paeria de Cervera, així com els consells comarcals de les comarques de la Segarra i l'Urgell. A nivell provincial, amb la Coordinadora d'Entitats de Salut Mental i Addiccions.

 

Què fem

L'objectiu bàsic és oferir acollida, suport i assessorament a les persones afectades amb trastorn mental i als seus familiars. També detectar les necessitats a nivell comunitari, promoure la creació de serveis, possibilitar la creació de recursos i sensibilitzar la població en general. 

 

Cap a on anem

Actualment oferim diferents serveis com són el Programa d'Intervenció i psicoeducació familiar (SAF), llar amb suport, dos GAM de familiars, diferents tallers al voltant de l'oci i la formació i projectes de sensibilització a la ciutadania.

El GAM es defineix com a espai de suport i acompanyament continuat entre iguals, per lluitar contra l'estigma i refer i/o enfortir la xarxa de suport social, així com per compartir estratègies de convivència amb els trastorns mentals. Existeixen GAM per a persones amb problemes de salut mental i GAM per a familiars. En ambdós casos, són les persones dins el mateix grup que dinamitzen les trobades.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article