Grup de Missions i Mans Unides

Les entitats en moviment

per Les entitats en moviment

Firmes NT

Els membres de la junta del Grup de Missions i Mans Unides
Els membres de la junta del Grup de Missions i Mans Unides | Jaume Solé

Qui som

Som un grup de voluntaris que col·laborem amb Mans Unides, ONG d'àmbit estatal i de l'Església Catòlica. Pertanyem a la Parròquia de Santa Maria de l'Alba.

Col·laborem per lluitar contra la fam, donant suport a projectes de desenvolupament agropecuari, sanitari, educatiu, social i de la dona en països empobrits.

A l'any 1992 el grup es va ampliar per donar suport als missioners fills o amics de Tàrrega i vam posar-nos el nom: Grup de Missions i Mans Unides. Un grup de joves van tenir l'ocasió de visitar els llocs on treballen els missioners i aquesta experiència, que va ser preparada durant un any, va ser motiu per continuar col·laborant amb el Grup.

 

Què fem

Ens reunim per organitzar les diferents activitats que tenen l'objectiu de recaptar diners per als projectes que la delegació de Mans Unides del Bisbat de Solsona assumeix anualment i també tenim l'objectiu de sensibilitzar la població sobre el problema de la fam al món.

Aquestes són les activitats que s'han anat fent al llarg dels anys: col·laboració en campanyes de compromís amb el Sud, concretament en la de "0,07 pel Sud", "Deute extern, deute etern"; conferències, xerrades, col·loquis amb els missioners i missioneres que venen de vacances, també amb altres persones que han tingut o tenen experiències de convivència en pobles de l'anomenat Tercer Món; berenar de Mans Unides amb pastissos i altres menjars fets per voluntariat; sopar solidari (pa amb oli i una poma), exposició i venda de productes elaborats a països empobrits, col·laborant amb Oxfam–Intermon, participació en fires d'artesanies i medi ambient. També canalitzem el material d'educació en valor de Mans Unides adreçat a les escoles. Organitzem una vetlla de pregària amb motiu del Domund i participem en les Eucaristies de la Parròquia en les campanyes contra la Fam i el Domund on es fan col·lectes per a aquestes campanyes.

Per a les activitats que organitza el nostre Grup hi ha una cinquantena de voluntaris/es que hi col·laboren.

 

Cap a on anem

Som somiadors/es! Tenim la convicció que per anar a un lloc primer s'ha de somiar, pensar, preveure i treballar per arribar a aquest lloc: volem que desaparegui la fam al món! Per això continuarem treballant per ser solidàries i explicant el que suposa comprometre's amb l'objectiu de ser germans de tothom!
Per això podeu col·laborar amb el grup com a voluntariat, fent-vos socis, deixant el vostre llegat quan ja no hi sigueu a favor de Mans Unides... De moment us donem una petita informació:

  • Amb 12 euros comprem un CD, un perfum o bé fem el vermut... Però també la vacuna contra la poliomielitis per a 100 infants a Etiòpia.
  • Amb 60 euros comprem unes sabates, un mòbil o bé anem a sopar al restaurant... Però també la instal·lació d'un sistema de reg agrícola al Senegal.
  • Amb 150 euros comprem unes botes d'esquiar, un pantaló de pell, o bé un escàner... Però també la rehabilitació d'una casa on viuen vuit persones a l'Índia.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article