La piscina, indispensable

L'esportista passiu

per Joel Ramos

Esports, Gent NT

La piscina, indispensable
La piscina, indispensable | Artem Verbo on Unsplash

Si ens posem a pensar en activitats físiques relacionades amb el món de l'esport, una de les primeres que se'ns passarà pel cap serà la piscina.

Moltes persones acudeixen diàriament als centres aquàtics que tenen a disposició a la seva població, ja sigui per realitzar exercici aquàtic o simplement per gaudir d'una tranquil·la tarda d'estiu amb els amics o la família. És per això que podríem classificar els centres on podem trobar una piscina en dos tipus: les piscines municipals descobertes, i els centres aquàtics amb piscina coberta. 

A la nostra ciutat podem trobar-ne dels dos tipus. Mentre que a les piscines descobertes només podem accedir quan fa bon temps, ja més de cara a l'estiu, al Gimnàs de Tàrrega, nom sota el qual es coneix el centre aquàtic privat per excel·lència de la ciutat i sobre el qual farem girar aquest article, hi trobem de tot.

El Gimnàs de Tàrrega és un centre privat, ja que a part de la recentment esmentada piscina coberta com a tal, hi trobem també un petit gimnàs amb les màquines necessàries per a l'exercici cardiovascular i de força, i petites sales on es realitzen altres activitats com Body Combat, Taekwondo, classes de cycling, una sauna, etc. D'aquesta forma, el client pot disfrutar de gran varietat d'activitats diferents segons els seu gust o necessitat. 

Així doncs, a Tàrrega podem gaudir d'aquestes dues opcions amb una piscina pel mig, ja sigui amb un objectiu o altre. Així, les necessitats dels usuaris es veuen cobertes, una cosa essencial de cara a proporcionar sempre a la gent allò que desitja, i més quan parlem d'esport, un hàbit molt saludable per al nostre cos, posicionant-se la piscina com un exercici físic dels més importants que hi ha i més beneficis aporten al nostre cos, millorant la circulació de la sang i el bon funcionament del sistema cardiorespiratori, entre d'altres. 

Tot això però, no ho dic jo, moltes vegades quan acudim al nostre metge per qualsevol problema físic que se'ns origina, ell ens recomana fer exercici de piscina, raó per la qual també des d'aquí animo tothom que pugui i disposi d'una miqueta de temps a fer natació, ja que els resultats a posteriori són molt satisfactoris. 

Per la seva banda, a l'Ajuntament ha facilitat al màxim possible en tots els centres d'aquest tipus les seves iniciatives i idees per fomentar més el món de l'esport i el benestar de la nostra gent. 

Com a aficionat i practicant actiu d'aquest tipus d'activitat física, aquest és possiblement l'article que més ganes tenia de redactar, ja que tot això m'interessa molt i havent-ho pogut viure en primera persona es pot explicar tot d'una forma més propera. De fet, aquest és l'objectiu d'aquesta secció, d'una forma propera explicar a la gent de la nostra ciutat quina és la situació dels centres esportius i activitats de lleure relacionades que s'hi poden desenvolupar, i motivar la màxima gent possible a sumar-s'hi, ja que la piscina, com l'esport, és indispensable.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article