L'atletisme també és important

L'esportista passiu

per Joel Ramos

Esports

L'espai inutilitzat on Joel Ramos proposa fer-hi una pista d'atletisme
L'espai inutilitzat on Joel Ramos proposa fer-hi una pista d'atletisme | Joel Ramos

Des de ja fa força temps, a la ciutat de Tàrrega es parla, debat i posa sobre la taula la possibilitat de construir una pista d'atletisme. 

Si mirem els espais lliures i com està dissenyada la ciutat, al costat del camp de futbol, el poliesportiu i les piscines cobertes i descobertes, hi trobem una gran esplanada actualment sense una funció determinada, ja que, de fet, tampoc serveix com a pàrquing de vehicles ni cap altra utilitat, ni tan sols per posar-hi les firetes o altres espectacles puntuals durant l'any. Actualment, aquesta zona s'utilitza merament per a espai d'oci de joves que juguen a beisbol, futbol i poc més. És per això que seria una bona idea aprofitar aquest espai per fomentar una mica més l'esport a la nostra ciutat.

Si mirem quines en podrien ser les seves utilitats des del punt de vista esportiu i valorant la pràctica que s'hi fa, surten el beisbol i l'atletisme. Des d'un punt de vista econòmic i posterior guany econòmic, sortiria més a compte aprofitar aquest espai per a fer-hi una pista d'atletisme, a causa de la curta tradició que tenen altres esports més minoritaris al nostre país, com és en aquest cas el beisbol.

Ara bé, encara no hem comentat que aquesta iniciativa ja va estar aprovada l'any 2015 per a la seva construcció però la inversió que suposava en el seu moment no quadrava amb els pressupostos de l'Ajuntament i, per tant, no es va fer. Totalment comprensible. 

Ara, a finals de 2018, les coses ja han canviat una mica i estic segur que el consistori continua tenint en ment com un projecte futur la construcció d'aquesta pista, tot i tenir en compte que suposaria una gran inversió i que un poc ús de l'espai després de la seva construcció generaria moltes despeses. Factors que segur que l'Ajuntament valora amb molt deteniment, com és d'esperar.

Dit això, continuo envalentint el consistori a valorar bé la implantació d'una pista d'atletisme, ja que penso que no sóc l'únic que pensa que és necessària tant pels practicants (com me'n considero personalment), pel caixet de la ciutat, que en disposar d'aquestes instal·lacions es posicionaria com un gran punt de referència per a la pràctica d'aquestes activitats, ja que moltes de les altres grans ciutats de la comarca i província de Lleida no disposen d'aquestes espais esportius en concret. 

Així, es podrien realitzar proves a la nostra ciutat que atraurien gent de tota la província, cosa que donaria a conèixer més la ciutat, la visió que en té la gent de fora i, des del punt econòmic, l'Ajuntament també en podria sortir beneficiat, en poder organitzar proves remunerades.

Amb tot aquest text no vull culpar el consistori, té i ha tingut les seves raons lògiques per no dur a terme aquest projecte, ja que al cap i a la fi els diners que es destinarien per a la pràctica esportiva es destinen a altres esports o serveis de major importància, com són les dues bones piscines que tenim, els gimnasos, el poliesportiu, etc. 

Però cal dir també que ja que tenim aquest espai inutilitzat dins d'una ciutat en constant edificació i abans que sigui utilitzat per a altres finalitats, podria passar a ser un espai esportiu dedicat a l'atletisme, el gran gènere esportiu que menys abunda a la nostra ciutat i que posaria la cirereta al pack de les activitats esportives. Ja que l'atletisme també és important.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article