Tàrrega reivindica la veu de les dones en el món de la música

Crònica Local

El concert que el duo Walkin’ Roots va oferir el cap de setmana passat al local de socis de l'Ateneu
El concert que el duo Walkin’ Roots va oferir el cap de setmana passat al local de socis de l'Ateneu | Ajuntament de Tàrrega

Tàrrega celebrà el passat diumenge un concert que reivindica el paper de les dones en la música contemporània. Sota el títol On són les dones músiques?, el grup lleidatà Walkin’ Roots interpretà en format acústic cançons antològiques de grans vocalistes nacionals i internacionals. El repertori també es basà en composicions fetes per dones i amb lletres no sexistes. El públic gaudí d’un amè recorregut musical pel jazz, el soul, el pop i el folk. Walkin’ Roots, duet format per Judith Estadella Hueso i Santi de Pablo Ruiz, estrenaren aquest concert l’any passat fruit d’un encàrrec de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat de Tàrrega. Enguany s’ha repetit la proposta al Local de la Societat Ateneu en el marc d’activitats del Dia Internacional de les Dones. El recital s’acompanyà d’un tast de vins elaborats per Judit Llop Gasull, enòloga del Celler Morlanda.

 

Nou conte sobre la vida de targarines rellevants

La capital de l’Urgell commemora el 8M fins al 21 de març amb diferents activitats de sensibilització en favor de la igualtat de gènere i la defensa dels drets de les dones. Al mateix temps també es vol fer visible la tasca de les dones en els diversos àmbits de la societat. En aquest sentit,avui la Regidoria de Polítiques d’Igualtat presentarà el sisè volum de la col·lecció de biografies de dones destacades de Tàrrega, narrades en forma de llibre infantil. És la sèrie titulada On són les dones targarines?, que ara sumarà un nou lliurament dedicat a les germanes llibreteres Rosina i Maria Teresa Pera Güell. El text és obra de la periodista Gemma Peris Duran mentre que Marta Palou Mena ha plasmat les il·lustracions. L’acte se celebrarà a les 6 de la tarda a la Biblioteca Comarcal de Tàrrega.

 

La força de les dones en la cultura popular

La cloenda del cicle d’activitats serà una conferència que posarà de relleu el paper de les dones en la cultura popular. Durà per nom Dones en peu de festa: accions col·lectives de dones als espais festius i anirà a càrrec de la sociòloga Verònica Gispert Gracia. La cita serà dijous a les 8 del vespre a la Biblioteca Comarcal de Tàrrega.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article