Tàrrega expressa el seu suport al Dia Internacional de les Dones i a la Vaga Feminista reivindicant la plena igualtat de gènere

Crònica Local

La lectura del manifest es va avançar a dijous al vespre
La lectura del manifest es va avançar a dijous al vespre | Ajuntament de Tàrrega

Tàrrega commemora el Dia Internacional de les Dones oferint un ampli programa d’activitats de sensibilització fins al 21 de març. La Regidoria de Polítiques d’Igualtat i entitats locals que treballen per la igualtat de gènere sumen esforços per oferir a la ciutadania diverses propostes reivindicatives, lúdiques i de conscienciació. El tret de sortida fou la lectura del Manifest institucional, que s’avançà al dijous 7 com a gest de suport a la Vaga Feminista del dia 8. L’acte se celebrà al carrer del Carme amb la participació d’associacions de dones; l’alcaldessa Rosa Maria Perelló; representants de grups municipals del consistori; autoritats del Consell Comarcal de l’Urgell; Mossos d’Esquadra, Policia Local i CAP.

"Des del Govern, els moviments feministes i el conjunt de la societat hem de vetllar i refermar que no estem disposades a fer ni us pas enrere", afirma el Manifest redactat per l’Institut Català de les Dones que es llegí a Tàrrega. El mateix text reivindica el feminisme "com a motor de canvi per assolir la igualtat efectiva i real i derrocar el patriarcat d’una vegada per totes". Les entitats Dones Arrel, APADOC, Fòrum Femení d’Opinió i Dones Verge del Pedregal s’alternaren en la lectura del manifest. La programació d’actes del 8M a Tàrrega també comptava amb el suport de La Verreta de Guixanet i les comissions de gènere de l’Associació Agrat i La Soll. El consistori i el teixit associatiu defensen així conjuntament els drets de les dones i promouen l’empoderament femení.

 

Per una societat igualitària i justa

En el decurs de l’acte celebrat dijous, l’alcaldessa Rosa Maria Perelló va insistir en "la necessitat d’educar els infants en la plena igualtat dona-home per assolir de forma efectiva una societat igualitària i justa". També avançà que la campanya #SiguesSúperIgual promoguda des de l’Ajuntament de Tàrrega s’exposarà a partir del proper 2 de maig a la seu de l'Institut Català de les Dones, a Barcelona.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article