Cap i cua, cultura

Un dels instants estèticament més bonics de l'espectacle que Les Impuxibles van representar enguany a FiraTàrrega
Un dels instants estèticament més bonics de l'espectacle que Les Impuxibles van representar enguany a FiraTàrrega | Àlex Solé

Editorial

LOURDES CARDONA

Les vacances de la setmana passada van començar i acabar d'una manera semblant per a mi. Després de deixar-me encomanar del virus de FiraTàrrega, marxava de vacances satisfeta per la feina feta i contenta per haver gaudit d'aquella mena d'espectacles que tant m'agraden. Alhora, en tornava assistint a l'acte central del Centenari de l'Ateneu, una de les entitats targarines amb més història, celebrat dissabte passat en un Teatre Ateneu ple de socis que volien compartir aquesta fita històrica. Cap i cua, cultura.

Anem al cap. Encara que fer els deures abans d'anar a la Fira és indispensable per tenir números de gaudir-ne al màxim, no és garantia que en marxis amb el regust al paladar que esperaves. De vegades et fas unes expectatives que s'incompleixen i altres, amb expectatives o sense, gaudeixes d'espectacles que, de tanta força com tenen, ets incapaç de descriure per què t'han commogut tant. M'ha passat amb Suite TOC núm 6 de Les Impuxibles, que es va endur de les primeres ovacions del públic aquesta edició de FiraTàrrega. Bufa! Quina peça més valenta, atrevida, senzilla, preciosa i personal, molt personal... No les havia vist mai abans en acció i us puc ben assegurar que no serà pas l'última. Per a mi, és el millor que he vist enguany a la Fira.

Anem a la cua. La Societat Ateneu va saber extreure el millor suc possible a un acte protocol·lari que, sense deixar de ser-ho en cap moment, serà recordat per la seva elevada càrrega emotiva. No només per commemorar que ha passat un segle d'aquell 8 de setembre de 1919 que es va fundar l'entitat sinó pel seu contingut. Josep Castellà, responsable de la secció de Civilitat (que aquesta setmana ha fet 80 anys. Felicitats!) i Elisabeth Talavera, presidenta de l'Orfeó Nova Tàrrega i vicepresidenta segona de l'Ateneu, foren els encarregats de conduir un acte durant el qual es va retre homenatge a Joan Grau, Ramon Baldrich i Joan Tous (els tres expresidents que encara viuen), a qui vam podem escoltar en els primers vídeos que es van projectar durant la gala. Un esdeveniment que va donar veu a les seccions, els socis, les autoritats (cal destacar els personals parlaments del president Tacies i l'alcaldessa), el pintor Josep Minguell (autor del mural commemoratiu del Centenari que lluu a la seu social) i també al Teatre de la mà de Natàlia Lloreta (autora del llibre sobre la història de l'Ateneu), i durant el qual vam poder gaudir del talent dels joves Jofre Costa i Clara Arqué. Enhorabona per la feina feta dissabte i durant tot l'any i felicitats per aquests 100 anys!

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article