La Marató, a Tàrrega

Editorial

LOURDES CARDONA

La darrera setmana s'ha fet pública una notícia que em sembla que a Tàrrega deu haver agradat a tothom, o gairebé tothom. I és que el Teatre Ateneu de la nostra ciutat serà un dels platós de la propera edició La Marató de TV3, que per primera vegada no es farà des dels estudis centrals de la televisió catalana.

Un equip itinerant amb l'actor Quim Masferrer, presentador d'El foraster (un dels programes de més èxit de la casa dels darrers anys), recorrerà Catalunya el proper 15 de desembre per fer aquest programa especial solidari, que any rere any recapta milions i milions d'euros per a la investigació. Masferrer passarà per Olot, Tàrrega i Reus per acabar a Barcelona en una edició especial de La Marató que vol premiar, amb aquest gest, la implicació de centenars d'entitats que cada any es mouen per La Marató. Així doncs, l'Ateneu i els carrers del seu voltant seran protagonistes de l'eix cultural i artístic del programa, que enguany es dedicarà a les malalties minoritàries.

L'edició d'aquest 2019 la podem entendre com una manera d'agrair la feina feta per les associacions de la nostra ciutat, que, sota la coordinació d'Agenta, organitzen tota mena d'activitats per recaptar diners per La Marató.

"L'objectiu és evidenciar la realitat que la fa possible: la mobilització ciutadana que construeix aquest èxit col·lectiu vertebrat des de la ràdio i televisió públiques", asseguren els impulsors d'un programa únic a l'estat espanyol, no només per la gran quantitat de diners que aconsegueix en cada edició sinó també per la immensa implicació ciutadana que comporta any rere any.

Així doncs, aquest desembre a Tàrrega tindrem la possibilitat de ser testimonis de com es fa un dels programes insígnia de TV3 i de participar-hi activament. De ben segur que enguany l'Agenta, així com la resta d'entitats de la ciutat que cada any es bolquen amb La Marató, s'hi haurà d'arromangar de valent per mostrar, aquest cop arreu de Catalunya, una de les grans riqueses de la capital de l'Urgell: el poder de mobilització i el potencial que tenen les entitats locals. Segur que aprovarà i amb nota. No en tinc cap dubte.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article