Un 2019 en clau local

Tàrrega, 1986. Llicenciada en Ciències Polítiques, autora de diversos reculls de poesia, viatgera i membre de l'Associació Guixanet. Se sumà a l'equip de col·laboradors de la Nova Tàrrega fa uns quants anys amb els seus articles a De pe a pa.

Els propers mesos se'ns obre un camí interessant, cada quatre anys tenim com a ciutadanes i ciutadans l'oportunitat d'asseure'ns a decidir com voldríem que fos la ciutat on vivim. La cosa va així: sembla que només trobem tots plegats temps per parlar del model de ciutat que ens imaginem en període electoral, com ara que acabem un any i en algun moment o altre formulem els bons propòsits pel que vindrà. Al maig de l'any que és a punt de començar hi haurà eleccions municipals. Es parlarà d'allò concret i quotidià, de com són les coses i com imaginem que haurien de ser. Farem balanç de com es fa la feina i com voldríem que es fes per portar a bon port pobles i ciutats a mitjà i llarg termini, més enllà dels imminents quatre anys.

S'encomana als dirigents públics que gestionin una ciutat durant quatre anys, però les restriccions a la despesa i d'endeutament dels governs locals iniciada pel govern del PP no s'han vist modificades ara que a l'Estat governa el PSOE. Continua el rastre ben viu de Montoro. Tenim a tot Catalunya municipis amb finances sanejades, que han reduït l'endeutament, que han vist créixer els seus estalvis, però que per les restriccions estatals no poden reinvertir aquests recursos a millorar les ciutats. També hi ha molts ajuntaments, cal dir-ho, que fan un pas valent i aposten per retornar els estalvis en forma de millors serveis públics, tot i les restriccions.

Vindran mesos de parlar d'allò que ens és més proper, tindrem temps de conèixer les diferents propostes i equips, tindrem temps de valorar totes les opcions. Vindran mesos on se'ns convidarà a dir-hi la nostra, a pensar la ciutat entre totes i tots, aprofitem-los. Siguem part activa del debat, aportem tots els punts de vista possibles per enriquir la ciutat. Que del debat d'aquests propers mesos en surtin ciutats actives, participatives, transparents, acollidores per a tothom i sostenibles. Aquest és el meu desig per al nou any. Feliç 2019!

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article