Carta a una amiga

Amb la finalitat d'oferir el màxim nombre de veus possible, el setmanari Nova Tàrrega també publica articles d'Opinió dels grups municipals dels diversos partits polítics, tinguin o no representació al consistori. Els trobareu també en aquest espai.

JOAN FORNSUBIRÀ, Comú de Tàrrega

Benvolguda amiga,

Em dius que no entens què som i què volem els del Comú de Tàrrega o Catalunya en Comú o "els comuns". I com que sé que vas de bona fe i que de veritat t'interessa el tema, m'he posat a explicar-t'ho amb l'esperança que t'ho pugui aclarir.

Catalunya en Comú, que al Parlament es diu En Comú Podem, som un partit d'esquerra transformadora, és a dir, que el nostre ideari és transformar la societat, amb l'objectiu posat en els drets humans i en el lema de la Revolució francesa, és a dir, llibertat, igualtat i fraternitat. Per tant, la nostra feina es dirigeix a conservar els drets que s'han aconseguit al llarg dels anys per a les classes populars i mitjanes i ampliar-los. És a dir, conservar i ampliar al màxim tots els drets socials, els laborals, els de la gent gran, els de les dones, els dels infants, dels universitaris, de la gent jove, etc.

Però, a més, pretenem transformar la societat cap a una de més justa i igualitària i ecològica, on, per exemple, tothom pagui impostos, on es pagui segons la renda i que ningú pugui defraudar o portar els seus diners als paradisos fiscals. Una societat on els poders econòmics tinguin cada vegada més controls públics i menys poder, en favor del poder de la gent i la ciutadania, creant per exemple una banca pública, o unes empreses públiques d'energia i de construcció, que equilibrin el poder de les privades. I acabar amb els poders immensos de la monarquia, l'església, els mitjans de comunicació, les grans empreses de l'IBEX, l'exèrcit, i tants altres poders fàctics que distorsionen i desequilibren la societat al seu favor, i en contra del poble treballador. I potenciar un canvi energètic fonamental per a la conservació de la natura i de tot el planeta.

Totes aquestes, i altres que em deixo, serien les nostres prioritats. Però tu, amiga, dius que no ens entens perquè les teves prioritats són unes altres, i la teva lluita és sobretot per aconseguir una Catalunya independent. I, clar, tot l'anterior et deu agradar més o menys, però deus pensar que el primer és la cosa catalana. I en això discrepem. I això és el que ens diferencia.

En la qüestió catalana, nosaltres ens definim com a sobiranistes, és a dir, que tots els components dels nostre grup som partidaris que el poble de Catalunya pugui decidir el seu futur, i la manera millor entenem que ha de ser un referèndum pactat amb l'estat, legal i reconegut per la comunitat internacional. Més enllà d'aquesta primera idea, la nostra gent és molt plural, i hi ha independentistes, confederalistes, federalistes o autonomistes. I tots i totes hi cabem a CatenComú.

Resumint i per acabar, al nostre partit, la nostra prioritat, la cosa que ens uneix, en la que tots hi estem d'acord, és que hem de millorar la vida de la gent a través de mesures socials, econòmiques, fiscals, ecològiques, etc. I després ve la qüestió nacional que per a nosaltres queda en un segon terme, i sobre la qual opinem de manera diversa, això sí, amb el denominador comú de defensar el dret d'autodeterminació.

Salutacions cordials.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article