El CEACA no participarà en el Cros de Tàrrega

Qualsevol publicació que vulgui ser plural ha de donar veu a tothom. Com que aquesta és la nostra voluntat, reservem un espai perquè els nostres lectors puguin enviar-nos els seus articles. Per tant, si teniu res a comentar, criticar, agrair o valorar, no dubteu en escriure'ns una carta a la directora i la publicarem a El Lector Opina. Ens els podeu fer arribar a l'adreça tarrega@segre.com juntament amb les vostres dades personals.

CEACA

Enguany com a mesura de protesta i sense precedents, el CEACA Tàrrega, club d'atletisme i d'handbol de la ciutat, no participarà en el Cros de Tàrrega. Volem donar una mica de ressò a la situació que actualment, i des de fa un temps, està patint la secció d'atletisme del club. Ja farà més o menys tres anys que el CEACA entrena a les instal·lacions del Càmping Municipal. Un recinte tancat, sense trànsit, que feia molt de temps que es reclamava i l'Ajuntament i la regidoria d'Esports ens en van autoritzar l'ús.

A poc a poc, a base de reunions amb el regidor d'Esports del moment, vam demanar il·luminació per poder entrenar amb visibilitat durant la temporada d'hivern, ens la van concedir i instal·lar. Més endavant ens van cedir un armari de fusta fix que hi ha al càmping per poder deixar el material del club. Resulta que ja poc més es podria afegir a aquesta llista. 

Actualment tenim uns 50 atletes que van cada dimecres i divendres a entrenar-hi, ara que es fa fosc aviat, us podem garantir que la llum que hi ha és poca, per això hem demanat reiterades vegades més focus però no els tenim. També hem demanat, com podreu comprendre, un vestidor perquè la canalla no deixin la roba a terra com fan ara i es puguin canviar, no el tenim. D'accés al WC, no en tenim. O tan sols una aixeta d'aigua per rentar-nos una petita ferida d'una caiguda, no la tenim. Tot i que el càmping ja disposa d'aquestes instal·lacions, simplement no es poden utilitzar perquè no hi ha un servei de neteja habitual, tot i ser un espai públic, igual que ho és el pavelló esportiu on entrena la secció d'handbol. També s'ha demanat que es tapin els forats més grossos del terra que ja fa més d'un any que hi són, no s'ha fet. 

Al mig de l'esplanada fa dos anys ens van deixar posar unes estaques per marcar-nos un circuit. Com és normal, la gespa creix, tant, que un dia van passar a tallar-la amb un tractor, destruint totes les fites que hi teníem i ja no van aparèixer més... 

També hem de lluitar perquè ens passin a segar l'herbassar, ho demanem quan surt i passen a segar-la quan està a l'altura del genoll i l'entrenador ja perd de vista algun nen petitó.

Utilitzem aquesta instal·lació nou mesos a l'any, però al setembre, que està atapeït de fires i concerts, ningú compta que hi ha un club que hi entrena setmanalment, ja que algun dia hem arribat allà i ens hem adonat que no hi podem entrenar, sense previ avís, quan ben parlat i ben organitzat hi cabem tots, perquè creieu, és molt gran. 

Actualment, si hi anéssiu a veure un entrenament, encara trobaríeu porqueria en general, que no cal especificar, de l'últim esdeveniment, al costat de la canalla. L'estat de deixadesa és important. En resum, ens fa vergonya que un club de la ciutat, amb 50 nens/es de 6 a 16 anys, estigui en aquesta situació que podríem dir deplorable. Agraïm a l'Ajuntament tot el que ens ha cedit fins ara, però al mateix temps denunciem que estem molt decebuts per la poca atenció que es fa al club esportiu darrerament. Cal una continuïtat en els esports i per això cal constància, esforç i treball conjunt de clubs amb les institucions, valors fonamentals que intentem inculcar i transmetre mitjançant l'esport.

En moltes ciutats properes els clubs d'atletisme tenen l'oportunitat d'entrenar en una pista habilitada, no és el nostre cas i tampoc ho demanem, perquè sabem que és un esforç econòmic molt important i que, de ben segur, ara, no és viable. De totes maneres creiem que hem de poder aprofitar les instal·lacions que actualment tenim, fent un ús responsable entre totes les diferents entitats que l'utilitzen. 

Per tots aquests motius, i a més a més, afegint que aquest any el Cros de Tàrrega no està dins la lliga puntuable de crosos del trofeu Diputació de Lleida (tal com havia estat en els dos darrers anys) des del club hem decidit no participar-hi com a mesura de protesta.

Esperem que la nostra mesura de protesta sigui comprensible pels pares i atletes del club, que són els que pateixen totes aquestes deficiències setmanalment, que si no estan d'acord amb la mesura de protesta adoptada pel club podran competir igualment vinculats amb el seu col•legi.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article