La campanya de la vergonya

Qualsevol publicació que vulgui ser plural ha de donar veu a tothom. Com que aquesta és la nostra voluntat, reservem un espai perquè els nostres lectors puguin enviar-nos els seus articles. Per tant, si teniu res a comentar, criticar, agrair o valorar, no dubteu en escriure'ns una carta a la directora i la publicarem a El Lector Opina. Ens els podeu fer arribar a l'adreça tarrega@segre.com juntament amb les vostres dades personals.

JOSE L. MARÍN

Aquesta setmana comença la campanya electoral, tot i que sembla que fa dies, fins i tot mesos que hagi començat. Personalment, crec que serà la que més vergonya aliena em produirà. Faré un resum dels motius, perquè si els dic tots, necessitaria tota la Nova Tàrrega per mi sol.

Se celebrarà paral·lelament al judici que tots coneixem, un judici que està vist per a sentència abans de començar, però que a uns quants partits politics els anirà molt bé per esgarrapar vots. També els anirà molt bé la catalanofòbia, o el que és el mateix, odi als catalans i al catalanisme per una part de l'espanyolitat, o més ben dit, per una forma de sentir l'espanyolitat. Molts diran que la culpa de la catalanofòbia és del moviment a favor de l'autodeterminació. Discrepo totalment, aquest moviment, o com a mínim gran part d'aquest moviment, no és antiespanyol, ni té res en contra de l'espanyol ras, però sí que té, i molt, en contra del govern central, dels poders mediàtics de Madrid i de la monarquia, el que vindria a ser el règim del 78. Entenc i respecto tots els pensaments, pots ser català i no independentista, sentir-te català i espanyol, fins i tot més espanyol què català. Però alhora no entenc com es pot fomentar aquesta catalanofòbia des de Catalunya. L'únic que fem així és llençar pedres contra la nostra pròpia teulada.

Crec que la primera llavor d'aquest odi la va sembrar Aznar, recollint signatures en contra del projecte de la reforma de l'Estatut per tot Espanya i que convidava a signar en contra dels catalans. Si a això sumem, la (des)informació de molts mitjans de comunicació, els tertulians incendiaris i l'"a por ellos", que ja s'ha fet seu molta gent, ja tenim la catalanofòbia al seu màxim nivell. Aquesta incitació al patriotisme i la defensa de la unitat d'Espanya la serveixen com a "producte estrella" passant pel davant de qualsevol dret polític i llibertat democràtica, i de pas l'aprofiten els partits per esgarrapar més vots.

Deixant de banda la catalanofòbia que serà el 50% de la campanya, l'altre 50% seran temes encara més ridículs i que ha fet entrar en campanya el partit "de cuyo nombre no quiero acordarme" però que li ha sortit més bé que a la resta, perquè s'està fent la precampanya que ells volen. I que sense saber-ho, o no, s'està fent mal a molts col·lectius i que a més a més són impossibles de complir. Han sabut agafar temes molt diferents i alhora calents, morbosos, populistes, etc. per esgarrapar vots d'aquí i d'allà.

La immigració; segur que molts dels que hi estan en contra són fills d'immigrants. Perquè ser immigrant no vol dir només canviar de país, sinó també de regió. I no m'agradaria a mi, ni crec que a la majoria de persones, deixar la nostra ciutat o país per anar a un altre en la situació que venen ells. Perquè si es llencen al mar sense saber nedar, vol dir que a terra s'estan "cremant". La derogació de la llei de la violència de gènere i reclamar que treguin l'avortament de la sanitat pública. Només dient això, no sé com hi pot haver dones que els votin, no m'entra al cap. El tema dels bous; sembla que un dels requisits per ser patriòtic és que t'han d'agradar, és un "producte" que han lligat a la bandera, com per estar-ne orgullosos! Si volen veure art, que vagin al museu. I el tema de les armes ja és de riure, per no plorar. Ens volen vendre la moto que els anirà molt bé als "nostres" avis per defensar-se de possibles lladres quan entrin a casa seva. Clar què sí, tothom tindrà la seva arma, menys els lladres, que vindran a atacar-nos amb una vareta màgica. En fi, per això i moltes coses més crec que aquesta campanya electoral serà "la campanya de la vergonya".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article