La poca vergonya

Qualsevol publicació que vulgui ser plural ha de donar veu a tothom. Com que aquesta és la nostra voluntat, reservem un espai perquè els nostres lectors puguin enviar-nos els seus articles. Per tant, si teniu res a comentar, criticar, agrair o valorar, no dubteu en escriure'ns una carta a la directora i la publicarem a El Lector Opina. Ens els podeu fer arribar a l'adreça tarrega@segre.com juntament amb les vostres dades personals.

ÀGORA TARGARINA - Nou espai de reflexió crític i constructiu

Després de 7 anys i mig sense cap inversió destacable a la nostra ciutat, l'equip de govern ha despertat de la seva hivernació per transformar els carrers i omplir-los de grues i formigó. En 6 mesos s'haurà fet més que en els 90 mesos anteriors. La renovació de la plaça Major, les obres de millora en carrers com el Segle XX o el Jacint Verdaguer, les noves escales del costat de l'escola del Jacint Verdaguer, la remodelació de plaça de les Bòbiles, les obres de millora de la piscina coberta, la plaça d'Urgell, la nova Via Verda fins al Talladell o la pavimentació del pàrquing de l'avinguda Onze de Setembre són alguns exemples de la transformació que està vivint la ciutat.

Per començar, cal deixar clar que aquestes obres són necessàries i un gran benefici per a la nostra ciutat. Tots volem els millors carrers, les millors places, les escales més segures i totes les infraestructures públiques en les condicions ideals. Com també celebrem com a ciutadans la rebaixa de l'IBI o que la Generalitat hagi anunciat que treu a concurs la redacció del projecte de la desitjada variant de la C-14. Gran notícia, tot i que caldrà veure el projecte. Fins i tot, també aplaudim les solucions immediates a les queixes de les xarxes socials per un contenidor trencat o un carrer brut que s'arreglen l'endemà a cop de Facebook. Fins aquí ningú dubta.

El que comença a generar dubtes i una certa indignació és que aquestes obres només es produeixin quan faltin 6 mesos per les eleccions municipals que tindran lloc el pròxim 26 de maig.

L'actual equip de govern municipal s'ha tornat a subscriure a la vella i caduca tàctica de fer obres només quan vénen eleccions.

Però de veritat algú es pot pensar que la ciutadania no té memòria i només recordarà els 6 últims mesos d'asfalt i formigó? Que la gent quedarà enlluernada per la inauguració de les obres de la plaça Major a tres setmanes de les eleccions? Que per aparcar sense pols a prop de Can Colapi ja tindran el vot de l'electorat?

Des del 2011, l'actual equip de govern ha basat el seu projecte de ciutat en la reducció del deute i des d'aleshores la ciutat no ha canviat en pràcticament res ni ha sumat cap infraestructura de gran rellevància ni s'ha convertit en un referent de la província. Ara, arriben les eleccions i l'aixeta comença a rajar en forma d'obres, millores i nous projectes. On és el model de ciutat?

Una altra innovació a falta de 6 mesos de les eleccions ha estat el projecte dels pressupostos participatius on podrem decidir 100.000 euros dels 19,2 milions d'euros de pressupost del consistori. Per què això ho fan ara i no en els anteriors 7 anys? Per poder dir al maig que escolten la ciutadania?

El gran problema de l'actual consistori ha estat aquest. No escoltar la ciutadania. S'ha vist demostrat en nombrosos casos amb les entitats targarines o en processos com la remodelació de la plaça Major, on no s'ha consultat amb cap entitat ni organisme sobre com hauria de ser en funció dels usos que se li dóna. Per quin motiu hi ha por a escoltar i debatre? S'ha tirat pel dret, sense diàleg.

I aquest és el gran problema. Ha arribat l'hora d'entendre la nova política com una eina més oberta, transparent i impermeable a les eleccions de cada 4 anys. Cal generar més debats, més consultes i parar l'orella. La ciutadania ja no accepta la vella tàctica de només fer les coses 6 mesos abans de les eleccions. I si ho acceptem, ens hauria de caure a tots la cara de vergonya.

Des d'Àgora Targarina ens hem unit alguns ciutadans actius per intentar crear un nou espai de reflexió sobre la nostra ciutat amb la voluntat de tenir un esperit crític i constructiu sobre diversos temes que afectin la ciutadania i la vida política. Parlem i escoltem, si us plau.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article