Carta de Josep Rull a Rosa M. Perelló

Amb la finalitat d'oferir el màxim nombre de veus possible, el setmanari Nova Tàrrega també publica articles d'Opinió dels grups municipals dels diversos partits polítics, tinguin o no representació al consistori. Els trobareu també en aquest espai.

JUNTS PER TÀRREGA

Divendres 8 de març al Casal Cívic es va presentar Junts per Tàrrega i la seva candidata, l'actual alcaldessa i presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa M. Perelló. Va acompanyar-la Meritxell Lluís, presidenta de l'Associació Catalana pels Drets Civils i dona del conseller Josep Rull, qui fa quatre anys va presentar la mateixa Perelló. A l'acte, Meritxell Lluís va llegir una carta del mateix conseller dirigida a Rosa M. Perelló, que transcrivim aquí:

Amics, amigues,

M'ha honorat moltíssim que la Rosa Maria hagi pensat en mi per acompanyar-la en l'acte de presentació de la seva candidatura a l'alcaldia de Tàrrega.

Malauradament, la ignomínia del nostre empresonament, a 600 quilòmetres d'aquí, m'impedeix de ser físicament amb vosaltres. 

Ja fa anys que vaig conèixer la Rosa Maria. Encara no era la vostra alcaldessa. Però tenia tota la determinació per ser-ho. Em va cridar l'atenció la humilitat, la força i la solvència d'aquella targarina que em parlava de la vostra ciutat amb un coneixement i una passió sense matisos.

Era la Fira de Teatre que jo visitava. I ella ho sabia tot de tot: la logística, la mobilitat, les dades, la programació. Però el més important: tot allò que m'explicava estava amarat d'una visió potentíssima de futur de la Fira i, sobretot, de Tàrrega.

I em va cridar l'atenció una altra cosa: la manera com tractava la gent. A banda de conèixer tothom, en les presentacions que m'anava fent sabia sempre posar en valor, immediatament, les qualitats del meu interlocutor. Perquè la Rosa Maria s'estima la gent, pateix per la gent i confia en la gent, la seva gent. Aquesta és la base de la política.

Sense aquesta vocació de servei no hi ha política, hi ha màrqueting, gesticulació, però no hi ha política. Per això la Rosa Maria Perelló dignifica la política. 

Ara fa quatre anys vaig tenir el privilegi de presentar-la com a candidata a l'alcaldia. I, novament, ens va embolcallar amb un projecte de ciutat solvent, sòlid, pensant en gran. Afrontar els problemes concrets, però no de manera dispersa i esfilagarsada, sinó des d'aquella visió ambiciosa d'allò que ha de ser Tàrrega, a Lleida i a Catalunya.

Estimar-se la gent. Voluntat de servei. I la tercera pota que sustenta la política en majúscules: tenir uns ideals ferms, nobles, insubornables.

I aquí, quan parlem de Catalunya, amb la Rosa Maria no cal que ens diguem res. Amb un esguard n'hi ha prou. La volem lliure. Simplement. Una República Catalana com a motor de progrés, de justícia social i de benestar per a tothom. Una República on sigui impossible empresonar ningú per haver defensat pacíficament les seves idees legítimes.

A l'hora de defensar la llibertat i la dignitat nacional de Catalunya, amb l'alcaldessa Perelló, l'Ajuntament de Tàrrega ha estat sempre a la primera línia. Sempre.

I ja, com a conseller de Territori i Sostenibilitat del Govern legítim de Catalunya, vam poder treballar plegats. La Rosa Maria és duríssima a l'hora de negociar. Implacable. Els interessos de Tàrrega i els targarins i les targarines, primer. Fermesa, però una capacitat extraordinària de teixir consensos, de construir ponts de diàleg. Els acords amb la vostra alcaldessa tenen força de llei. Perquè és una dona fiable i la fiabilitat és fonamental per arriscar a l'hora d'obrir nous escenaris en benefici de tots.

La darrera vegada que ens vam veure va ser a la Presó de Lledoners. Ja era presidenta de la Diputació. I era exactament igual que quan ens vam conèixer aquella Fira de Teatre, la mateixa humilitat, la mateixa empatia, el mateix tracte impecable amb la gent, en aquest cas amb els funcionaris que ens custodiaven (molts dels quals, per cert, són de Tàrrega). Aquella abraçada que ens vam fer no l'oblidaré mai!

I no en tingueu cap dubte: junts guanyarem la llibertat d'aquest poble. Perquè l'esperança sempre és més poderosa que la por.

Rosa Maria, quin gran honor servir al teu costat!

Molta força, alcaldessa!

 

Josep Rull i Andreu, Presó de Soto del Real, 4 de març de 2019

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article