Carta d'una observadora internacional que va viure l'1-O a Tàrrega

La carta que l'observadora internacional ha enviat a l'alcaldessa
La carta que l'observadora internacional ha enviat a l'alcaldessa | Ajuntament de Tàrrega

Qualsevol publicació que vulgui ser plural ha de donar veu a tothom. Com que aquesta és la nostra voluntat, reservem un espai perquè els nostres lectors puguin enviar-nos els seus articles. Per tant, si teniu res a comentar, criticar, agrair o valorar, no dubteu en escriure'ns una carta a la directora i la publicarem a El Lector Opina. Ens els podeu fer arribar a l'adreça tarrega@segre.com juntament amb les vostres dades personals.

L'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha rebut una carta de Joanna Cherry, parlamentària de la Cambra dels Comuns en representació d'Edimburg South West (Escòcia), en la qual expressa la seva solidaritat vers els líders independentistes que són processats per haver convocat el referèndum de l'1 d'octubre. Joanna Cherry recorda la seva estada a Tàrrega durant la celebració del referèndum en qualitat d'observadora internacional i assegura haver-se sentit commoguda per com la gent de Tàrrega va exercir dignament i pacífica el seu dret a vot per decidir el futur de Catalunya. Joanna Cherry també prega que aquesta carta es faci extensiva al municipi.

Benvolguda Rosa,

T'expresso la meva amistat i solidaritat en vistes al judici de dotze dels teus i teves compatriotes per la seva participació en el referèndum de l'1 d'octubre de 2017.
Vull expressar el meu agraïment cap a tu i els altres regidors i el personal per la seva hospitalitat i càlida rebuda quan vaig visitar la vostra ciutat l'1 d'octubre. Aquesta visita em va commoure profundament per la dignitat de la població de Tàrrega mentre exercien pacíficament el seu dret democràtic de votar pel seu futur i el futur de Catalunya. Em va complaure rebre el preciós llibre d'imatges de Tàrrega, el qual és a la taula del centre de casa meva per recordar-me de la teva bonica ciutat.

Et faig arribar alguns obsequis d'Escòcia. Una ampolla de whisky del Parlament Escocès que espero que puguis compartir i un Quaich del Parlament Escocès com a obsequi per a la ciutat.
La paraula "Quaich" ve de la paraula gaèlic escocesa "cuach" que vol dir "tassa".

istòricament els Quaich s'usaven en cerimònies d'hospitalitat per rebre convidats o acomiadar amics, per la qual cosa de vegades també s'anomenen "tasses d'amistat" o "tasses d'amor".

En aquest sentit te la faig arribar com una mostra d'amistat entre Escòcia i Catalunya i en agraïment a la teva hospitalitat durant la meva visita.

Des del referèndum he parlat en suport de Catalunya a la conferència del Partit Nacional Escocès i al parlament a Westminster. També he donat suport a l'exitosa campanya per protegir els drets de la Carla Ponsatí. Sóc signant de nombroses mocions d'urgència a la Cambra dels Comuns i sóc membre del grup multipartit per Catalunya i defensora de la seva voluntat d'establir vincles entre parlamentaris al Regne Unit i a Catalunya per tal de mantenir els membres del Parlament al dia dels debats que s'estan succeint i els esdeveniments sobre l'autodeterminació de Catalunya i per ajudar a assegurar que el debat es faci de la manera més democràtica possible.

Salutacions cordials,

Joanna Cherry QC
MP for Edimburg South West


* Els obsequis institucionals lliurats conjuntament amb la carta han estat dipositats a la vitrina de regals protocol·laris de l'Ajuntament de Tàrrega.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article