L'aposta del Grup Borges per Tàrrega

Nascut a Tàrrega. És llicenciat en Dret i en Ciències Econòmiques, màster en Dret de l'Empresa i dels Negocis, graduat en el PDD per el IESE, tècnic en la Unió Europea per l'Escola Diplomàtica, professor de la Universitat de Negocis ESADE, exdirector general i conseller delegat de diverses empreses del Grup Agrolimen i del Grup Borges. Col·labora amb Nova Tàrrega des de fa anys amb articles d'opinió que giren entorn de l'economia i el dret. El trobareu sota l'epígraf d'Economia política.

Com diu un refrany castellà "es de bien nacido ser agradecido".

Des de fa ja bastants mesos quan sortim per Tàrrega direcció Lleida per l'antiga N-II i passem per davant de la fàbrica d'Olis del Grup Borges, es pot veure com va agafant forma una important ampliació de la fàbrica d'olis. Concretament, segons em diuen es tracta d'una nova refineria per produir olis de gira-sol a partir de llavors importades de diferents parts del món.

El Grup Borges a través d'aquesta ampliació de la fàbrica, inverteix desenes de milions d'euros, la qual coa ve a representar una clara aposta per aquesta branca de la seva activitat empresarial, és cert, però també ho és que és una aposta decidida per Tàrrega i la seva comarca, en un moment d'aquesta empresa familiar targarina que per l'edat dels seus accionistes semblaria que el que podríem veure són moviments més de retirada progressiva que de donar un impuls de tanta envergadura com el que es fa.

I és que la família Pont ha tingut sempre l'aposta per la nostra ciutat com una prioritat, simplement perquè es una qüestió d'un arrelat fort sentiment, que s'ha anat transmetent a través de les diferents generacions de la família. I aquí, en les seves decisions d'inversió, de ben segur que hi ha una racionalitat empresarial, però també està en l'àmbit més íntim de les emocions, d'allò que encara que no s'expliqui hi és.

És un orgull per a tots els targarins que una empresa com el Grup Borges, amb més de 100 anys d'història, originària de Tàrrega, amb una facturació de mes de 800 milions d'euros, exportant en més de 100 països, amb 11 fàbriques i 17 filials comercials en diferents països del món, mantingui i augmenti la seva presència a la nostra ciutat.

Per fer honor a la veritat, he de dir també que en qualitat de professor universitari que actualment sóc, no em canso d'explicar als meus alumnes que a Lleida tenim una de les poques empreses globals de Catalunya i d'Espanya. Quan el concepte d'empresa global, que va molt més enllà de la simple activitat exportadora, és encara la gran assignatura pendent d'una gran majoria d'empreses nacionals, el Grup Borges ho va convertir en la part substancial de la seva estratègia de gestió ja fa molts anys. Un model d'empresa en aquest sentit, de la qual ens podem sentir tots orgullosos i agraïts.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article