La 31a edició del Concurs de Grups de Teatre Ciutat de Tàrrega aposta per la comèdia

Crònica Local

Aquest dimarts es va presentar la 31 edició del certamen
Aquest dimarts es va presentar la 31 edició del certamen | Ajuntament de Tàrrega

La 31a edició del Concurs de Grups de Teatre Ciutat de Tàrrega portarà sis muntatges escènics en competició tots els dissabtes del 9 de març al 13 d’abril. El certamen, organitzat pel Grup de Teatre BAT de la capital de l’Urgell, aposta enguany de forma exclusiva pel gènere de la comèdia. "Volem que els espectadors gaudeixin de nits plenes de bon humor", ha argumentat el president de BAT, Joan Ribó.

D’altra banda, el concurs targarí ha eliminat la paraula amateurs del nom "ja que les agrupacions participants assoleixen una qualitat escènica equiparable al teatre professional", ha indicat Ribó. Una altra de les novetats és l’estrena d’un nou disseny de cartelleria "més dinàmic i modern".

De la quarantena de propostes rebudes, els programadors n’han seleccionat quatre procedents de les comarques barcelonines (Impuls Teatre de Molins de Rei, Companyia 8 de Terrassa, Pierrot Teatre de Centelles i Casal Corpus Grup de Teatre de Barcelona); i dues de terres lleidatanes (Baobap Teatre d’Alcarràs i Teatre del Talión de Lleida). Les funcions tindran lloc al Teatre Ateneu i s’avança l’hora de les funcions a 2/4 de 10 de la nit.

El pressupost ascendeix a 10.000 euros i es confia a mantenir les bones xifres de públic de l’anterior edició, que congregà 1.500 espectadors. La gala de cloenda tindrà lloc el dissabte 25 de maig a La Granja. El palmarès distingirà les millors interpretacions principals i secundàries en les categories masculina i femenina; escenografia; direcció i grup. L’agrupació guanyadora tindrà la possibilitat d’actuar a la 38a edició de FiraTàrrega el proper mes de setembre. El preu de l’entrada és de 7 euros (Carnet Jove: 3 euros) i també es pot adquirir un abonament a les 6 representacions al preu de 30 euros (reserves a Cristalleria Mateu). Establiments de restauració de Tàrrega oferiran vals de descompte 2x1 a l’hora d’adquirir localitats. Foment Tàrrega col·labora per primera vegada amb aquesta proposta cultural lliurant també vals de descompte.

El 31è Concurs de Grups de Teatre Ciutat de Tàrrega compta amb el suport de la Regidoria de Cultura; el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; i la Diputació de Lleida a través de l’lnstitut d’Estudis llerdencs. Han presentat el concurs en roda de premsa Rosa Maria Perelló, alcaldessa de Tàrrega i presidenta de la Diputació de Lleida; Raül Palacios, regidor de Cultura; Joan Ribó, president de BAT; i Maria Nadal i Carles Domingo, portaveus del certamen (vegeu fotografia). Perelló ha felicitat el Grup de Teatre BAT per superar amb èxit les tres dècades de trajectòria acostant fins a Tàrrega la creativitat escènica que es produeix arreu de Catalunya.

El teló s’aixecarà el dissabte 9 de març amb Nits de ràdio 2.0 d’Impuls Teatre de Molins de Rei.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article