Es redueix lleugerament el nombre de víctimes de violència de gènere ateses pel Consell Comarcal de l'Urgell els darrers dos anys

Crònica Urgell

Informació dels serveis que ofereix el SIAD
Informació dels serveis que ofereix el SIAD | Consell Comarcal de l'Urgell

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l'Urgell va atendre durant el 2018 33 dones a les quals va oferir assessorament psicològic i legal. D'aquestes 33 dones, 12 havien patit algun tipus de situació de violència de gènere per part de la seva parella, exparella o cap. Aquesta xifra suposa un descens de 2 dones respecte l'any 2017. De fet, el nombre de víctimes de violència de gènere ateses pel SIAD els darrers dos anys s'ha reduït lleugerament, ja que si el 2017 van ser 14 les dones ateses, el 2017 van ser 18 (les mateixes que el 2016).

En total, l'any passat el SIAD va atendre 148 consultes per assessorar a les dones, ajuntaments i entitats de dones de la comarca, enfront de les 157 consultes ateses l'any 2017.

En aquest sentit des del SIAD s'ofereix informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes de la vida de les dones; en els àmbits personal i familiar, i que incrementa la sensibilització social, la prevenció, l'atenció i la detecció de la violència masclista. La coordinadora responsable del servei, després d'una primera valoració de cada cas, deriva a la dona, cap a un assessorament jurídic per parlar amb l'advocada o psicològic, amb la psicòloga.

Els principals temes pels quals les dones utilitzen el SIAD són per casos de divorci, separacions, custòdia dels fills, pensions alimentàries, violència de gènere, assetjaments a la feina o agressions sexuals.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article