L'Angulària perd a Solsona

per Ramon Oromí Escolà

Esports

Un moment del partit a Solsona
Un moment del partit a Solsona | Ramon Oromí

El futbol, de vegades, és injust. Es va poder comprovar diumenge passat a Solsona en la jornada 20 de Tercera Catalana. No és cap excusa per justificar la derrota, però aquest partit, l'Angulària no mereixia perdre'l; va jugar prou bé, com per endur-se una àmplia victòria. Però el futbol és així, i com a tal l'hem d'acceptar.

Amb l'equip al complet, a falta d'un sancionat, i amb el fred propi de les 6 de la tarda, es va donar inici a aquest encontre, que es preveia complicat; pel fet que el Solsona ocupa un lloc entre els cinc primers.

D'entrada i en bona part del partit (diria que en un 70% del temps), fou l'Angulària qui tenia la pilota i la jugava al camp del Solsona, però en arribar als metres finals no es va tenir l'encert necessari per transformar.

En gran part, pel mèrit d'una nombrosa i aculada defensa, que es limitava a impossibilitar els trets a porteria; i quan no, sorgia la figura del porter, que, en una gran actuació, es va limitar a recollir del fons de porteria, tan sols una pilota.

El Solsona es fortificava en defensa, i sortia al contracop; i li va funcionar. De les quatre o cinc arribades, amb més o menys perill, va ser capaç de fer dos gols, el segon, amb l'ajut del factor sort, tot s'ha de dir.

L'1 a 0 va ser a conseqüència d'un mal rebuig d'un defensor, i la pilota va anar els peus d'un contrari; que no va desaprofitar l'oportunitat per donar-la a un company desmarcat i establint l'avantatge al marcador al minut 23.

Semblava increïble que la primera oportunitat s'avancessin al marcador, tenint en compte que el domini era nostre, i les oportunitats havien sovintejat, però ells van saber aprofitar el regal.
Lluny de defallir, els nostres van continuar insistint fins que van anivellar la balança. Dotze minuts més tard, al 35, Baiget va culminar una de les moltes jugades que es van crear, i no van voler entrar, perquè aquesta sí, res no va poder fer el porter per impedir que la igualada pugés al simultani. Fins a la mitja part cap més novetat.

A la represa, i convençuts que es podia remuntar, varen assetjar encara més l'àrea local, però la defensa, amb dos línies de quatre, aturava com podia l'envestida visitant, fins al punt que en un llançament de falta, la pilota s'estavellà al pal llarg i un defensa l'envià a córner. I aquesta va ser la diferència pel que fa al factor sort al qual em referia.

Una sortida amb pilota controlada del Solsona fou frenada en falta per un defensor. Fou llençada igual que la nostra i rebutjada pel pal; però la pilota caigué als peus d'un davanter, que tan sols es limità a empènyer-la perquè el 2 a 1 fos el resultat final. Era al minut 71, i a partir d'aquí sorgiren altres complicacions que van influir en què, al menys, no suméssim un punt.

Dos expulsions, una rere l'altra, ho van impedir. Al minut 83, Edgar va veure la roja directa, al considerar l'àrbitre una entrada com a perillosa; i l'altra al minut 88, Riba, al mostrar-li la segona targeta groga.

Tot plegat, un cúmul de circumstàncies, que van fer que l'Angulària perdés un partit sense ser-ne mereixedor. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article