La Soll organitza un cicle de conferències sobre la història de Tàrrega a càrrec de Jaume Ramon Solé

Crònica Local

El cartell de les xerrades
El cartell de les xerrades | La Soll

L’espai cooperatiu La Soll impartirà a partir del 17 de gener un cicle de conferències a càrrec de l'historiador local Jaume Ramon Solé, col·laborador d'aquest mitjà. Sota el nom de 6 històries targarines, els col·loquis tindran com a objectiu oferir una pinzellada a diferents moments de la nostra història local i comarcal d’una forma amena i propera.

Les conferències seran gratuïtes i obertes a tota la societat targarina interessada i tindran lloc al local de La Soll situat a la plaça de les Nacions a partir de 2/4 de 9 del vespre. Es recomana enviar un correu electrònic a lasolltarrega@gmail.com per entrar en un butlletí on s’informarà de les pròximes xerrades.

La primera conferència tindrà lloc el dijous dia 17 de gener i se centrarà en la temàtica de: “Fa 30 milions d’anys: de l’oligocè a la prehistòria.” La segona es farà el 31 de gener i tindrà com a nom “Les primeres colonitzacions. Ibers, grecs, romans, gots i musulmans.” El 14 de febrer tindrà lloc la 3a i que tindrà coma eix “El castell, la muralla, la vila nova, l’alijama, la sinagoga, els monestirs i els convents: cristians i jueus.” Posteriorment, el 28 de febrer s’organitzarà la 4a conferència que es fixarà en “Els camins, la nova església, la guerra de successió i la il·lustració.” La cinquena xerrada prevista per al 14 de març avançarà en el temps fins situar-se al “Segle XIX, un segle convuls: la guerra del francès, les carlinades, els cacics, els botiguers, la renaixença i el catalanisme.” Finalment, el dijous 28 de març es clourà el cicle amb “De l’esperança a la derrota: la supervivència, la república, el 6 d’octubre, la guerra, el franquisme.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article