Tàrrega dona una càlida benvinguda als Reis Maigs en una altra nit màgica

Crònica Local

Imatge del final de la Cavalcada amb els parlaments de Ses Majestats
Imatge del final de la Cavalcada amb els parlaments de Ses Majestats | Ajuntament de Tàrrega

Com cada 5 de gener, Tàrrega va rebre la visita dels Reis Mags d’Orient, els quals van encomanar il·lusió a petits i grans. Melcior, Gaspar i Baltasar van protagonitzar una altra nit màgica en un lluït seguici ple de color i caliu que va transcórrer pel centre de la ciutat. Enguany Ses Majestats van entrar a la capital de l’Urgell pel carrer de Sant Pelegrí si bé l’itinerari va culminar aquesta vegada a la plaça de les Nacions sense Estat, ja que la plaça Major és objecte d’obres. La Cavalcada de Reis fou un altre gran èxit de participació i milers de targarines i targarins van sortir als carrers per donar la benvinguda als Reis Mags. Van desfilar una desena de carrosses, un centenar de patges, furgonetes plenes de regals, cavalls, Motards Tàrrega i Lo Tossino, que va recollir els xumets dels infants ja "crescudets". L’apartat musical fou amenitzat pels Tambors de Diables BAT, Xaranga l’Alegria, Grallers de La Barra i l’Orquestra Mediterrània. Com a novetat, es va estrenar una nova carrossa amb un pessebre vivent. En total es va repartir una tona de caramels sense gluten, aptes per a celíacs.

Arribats a la plaça de les Nacions sense Estat, marc inèdit de la Cavalcada que igualment es va omplir de públic, l'alcaldessa Rosa Maria Perelló va lliurar les claus de la ciutat a Melcior, Gaspar i Baltasar per facilitar el lliurament de regals i va desitjar que en totes les llars de la ciutat no falti la felicitat. Perelló també va adreçar unes paraules de suport per als fills i filles dels presos polítics. Després van pronunciar les seves al·locucions Ses Majestats, que van pregar a la mainada que es portés bé durant tot l’any. Melcior, Gaspar i Baltasar també van expressar el seu desig perquè la pau i la germanor regnin al món. Una pluja de confeti va coronar la nit.

La Comissió de la Cavalcada de BAT va organitzar l’acte mobilitzant unes 200 persones amb el suport de l’Ajuntament de Tàrrega. Tot plegat fou retransmès en directe per l'emissora municipal Ràdio Tàrrega.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article