Els artífex de la recuperació de la UE Tàrrega

per Francesc Gasull

Esports

L'entrenador targarí, Edu Berrocal, és un dels responsables del bon paper que ha fet l'equip fins ara
L'entrenador targarí, Edu Berrocal, és un dels responsables del bon paper que ha fet l'equip fins ara | Francesc Gasull Cairó

Un setè lloc, cosa impensable després d'un inici de campionat tan dubitatiu com va viure l'equip blaugrana fins a la jornada cinc, quan l'equip va començar a reaccionar en positiu. Ara que s'ha fet l'aturada de descans del pont de la Puríssima, quan s'aturà la competició per posar al dia el calendari de partits a causa d'algunes suspensions, és bo fer balanç del que ha estat fins ara el campionat de lliga per a la UE Tàrrega.

Per començar, cal dir que la plantilla del Tàrrega ha sabut reaccionar d'una forma positiva sota la batuta del tècnic Edu Berrocal, que es va fer càrrec de l'equip a la cinquena jornada de lliga, quan el quadre targarí era cuer de la classificació amb només un punt i ara acaba d'encadenar set jornades d'imbatibilitat, amb quatre victòries i tres empats, que li han valgut situar-se al setè lloc de la classificació amb 19 punts.

 La plantilla de vint jugadors amb una mitjana de poc més de 23 anys, amb una barreja important de joventut i veterania, està donant uns resultats força positius. Ara bé, s'ha de destacar que dels vint jugadors que la conformen, dotze tenen entre 19 i 23 anys i deu són formats a la casa. Un fet important que cal tenir en compte, perquè queda clar que l'aposta del club, com diu el president Gerard Caro, "és nodrir la primera plantilla amb jugadors de casa i naturalment augmentar la seva competitivitat, si cal, amb la incorporació de jugadors forans que ajudin a augmentar-ne el nivell, com passa aquesta temporada". 

Una plantilla que, segons el tècnic Edu Berrocal, "està compromesa amb el projecte i amb l'objectiu de salvar la categoria, i encara més, si els jugadors, continuen amb aquest grau d'implicació tan elevat, com estan demostrant jornada a jornada, posant al servei del conjunt tot l'esforç i el seu talent."

Tot el que s'ha aconseguit fins ara, a tres jornades d'acabar la primera volta del campionat no és casual, perquè és fruit del treball de tots, i per tant, té molt mèrit si tenim en compte el mal inici del campionat, cuers, amb un punt a la classificació a la jornada cinquena. 

Té molt mèrit perquè l'equip s'ha hagut d'enfrontar, entre altres rivals, als quatre equips, que sense cap mena de dubte són els més forts de la categoria i d'entre els quals amb tota seguretat en sortirà el campió. Tots quatre són els més destacats i ferms candidats a l'ascens a la Tercera Divisió Nacional al final de la temporada: Mollerussa, Viladecans, Manresa i Muntanyesa. El Mollerussa i la Muntanyesa al seu camp. Dos partits que es van saldar amb una derrota per la mínima (1 a 0) a la capital del Pla, en l'estrena de Berrocal a la banqueta blaugrana, malgrat la millora experimentada per l'equip, donant una imatge força positiva que després s'ha concretat partit a partit i jornada a jornada i, un empat a un gol al camp de la Muntanyesa, en un gran partit dels blaugrana que es van merèixer molt més que aquell empat final.

Després és cert que al Municipal Joan Capdevila l'equip ha cedit un empat davant el millor equip del grup com és el Manresa (1 a 1) en un gran partit però, dels dos equips potser el millor que aquesta temporada s'ha vist al camp targarí i, davant del Viladecans es va assolir una victòria convincent (2 a 0) per confirmar que la reacció blaugrana era un fet fefaent i important. 

Per tant, davant dels grans de la categoria, pensem que és un bon balanç, un balanç força positiu i prou destacat, del que s'ha aconseguit fins ara, si ho complementem amb la resta de bons partits jugats pels blaugrana i els bons resultats aconseguits des de l'arribada d'Edu Berrocal a la banqueta tagarina. Queda clar, que situar l'equip al setè lloc de la classificació, en nou jornades, diu molt a favor de tots plegats, perquè han aconseguit que els rivals els vegin com un equip que fa respecte i admiració pel seu bon futbol i per la manera com treballa, del primer al darrer minut de cada partit.

Aquest diumenge dia 16 a les 12 del migdia, els targarins jugaran al camp de la Verneda de Barcelona, en un camp i davant d'un rival històrics del futbol català com és el Júpiter. Sense cap mena de dubte serà una altra prova important per als blaugrana, perquè el Júpiter és tretzè a la classificació a sis punts per sota dels targarins i, per tant, voldran sumar el tres punts per fugir dels llocs de descens que ocupen ara mateix.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article