Jordi Duran i l'evolució de les arts de carrer

Tast de cultura

per Lluís Agea

Firmes NT

Jordi Duran presentant el programa Suport a la Creació als mitjans de comunicació
Jordi Duran presentant el programa Suport a la Creació als mitjans de comunicació

Aquest 31 de desembre acaba la direcció artística de FiraTàrrega realitzada per Jordi Duran i Roldós. Han estat vuit anys al capdavant del certamen amb més projecció internacional de la ciutat de Tàrrega amb una programació que han destacat les arts de carrer.

Val a dir que Jordi Duran ha estat un director valent. Ha pensat estratègies per programar en els anys més durs de la crisi econòmica, ha donat a conèixer noves formacions de carrer (les grans companyies que tenim a l'imaginari no produeixen espectacles: Comediants, La Fura dels Baus…) i ha buscat una complicitat amb la ciutat molt més enllà dels dies de la Fira amb els projectes Suport a la Creació i obres amb la participació de targarins i targarines allargant així l'ombra de FiraTàrrega 365 dies l'any.

Amb la voluntat de donar un impuls a les arts escèniques del país, amb un especial interès a les arts de carrer, la programació de Jordi Duran ha girat entorn les noves tendències teatrals per la seva exhibició. Conceptes com "teatre experiencial", "noves dramatúrgies" o "espais no convencionals" s'han instal·lat per sempre al nostre subconscient.

Amb aquesta visió actualitzada de les arts escèniques i la seva sensibilitat en la direcció, les obres programades a FiraTàrrega per Jordi Duran emocionen. Busquen il·lusionar les companyies participants, acontentar el públic assistent i, sobretot, entusiasmar el comprador estatal i internacional que assisteix a Fira com a punt de trobada i referència del sector.

No vull acabar sense mencionar l'altra gran pota de FiraTàrrega que ha treballat el Jordi Duran, juntament amb la gerència d'Oriol Martí i Sambola, que és la formació. El Màster de Creació en Arts de Carrer realitzat amb la Universitat de Lleida, la Pre/Para Week amb una setmana d'activitats relacionades amb la pedagogia i la difusió de les arts de carrer, o cursos de Postgrau en Creació d'Arts de Carrer han exemplificat la bona feina de Jordi Duran per revaloritzar, entendre i crear tendència amb les arts escèniques, que sempre tindran Tàrrega en el seu record.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article