L'1 Pas + al Congost de Mu

Esport de casa

per Antoni Romeo

Esports

La ruta inclou una passarel·la per sobre del riu
La ruta inclou una passarel·la per sobre del riu | Montse Boleda

En aquest inici de temporada, la pluja està essent protagonista en moltes activitats i esdeveniments, no només esportius sinó de tota mena, ja que s'està mostrant de manera abundant sovint i generosa, tant que segurament aniria bé que s'agafés un descans, almenys perquè es poguessin portar a terme sense massa humitat les properes organitzacions que s'atansen fins a Nadal, de les quals destacarem el Ral·li Ciutat de Tàrrega d'aquest cap de setmana i la Marató solidària de la zona esportiva, del proper.

El cas és de que les previsions pel passat diumenge dia 25 de novembre, dia que estava programada la segona sortida del programa de caminades 1 Pas + de la Regidoria d'Esports i l'Associació Excursionista de l'Urgell, no cridaven massa a l'optimisme. Ja es va haver de suspendre la primera excursió a l'octubre i aquesta perillava.

Però al final es va poder fer. Unes quantes gotes al començament i una mica més al final, però es van aguantar força bé, ja que durant la caminada pràcticament no va ploure i pintava bastant pitjor. Però va valer la pena. La Font del Pont a Alòs de Balaguer va ser el punt de sortida d'aquesta ruta espectacular d'uns 9 quilòmetres que passaria pel Congost de Mu, seguint el curs del riu Segre, per passarel·les i pont penjant, tocant al pantà de Camarasa i amb unes vistes formidables, on la natura i la mà de l'home s'han combinat per crear, entre altres coses, unes rutes per a caminadors de somni. El millor és comprovar-ho personalment i si no, un primer tastet es pot intuir amb les fotografies que s'adjunten en aquest comentari, fetes com ja és habitual per Montse Boleda, col·laboradora de l'Associació a l'1 Pas +. Durant els mesos més freds de l'hivern i les festes que s'apropen, l'activitat s'atura i es reprendrà a finals de febrer amb noves propostes de rutes i caminades pels meravellosos indrets del nostre país.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article