L'Associació Alba crea una aplicació per facilitar la tasca del voluntariat entre usuaris i entitats

Crònica Local

La nova aplicació es va presentar a la Diputació de Lleida
La nova aplicació es va presentar a la Diputació de Lleida | Diputació de Lleida

L'Associació Alba va presentar divendres passat a la Diputació de Lleida VoluntariApp, l'aplicació que ha ideat amb l’objectiu d’agilitzar i facilitar el contacte entre voluntaris i entitats socials, en un iniciativa que ha comptat amb el suport de la Federació Catalana de Voluntariat Social a Lleida.

L’acte va comptar amb la participació del vicepresident quart de la Diputació, Eloi Bergós; així com de Maite Trepat, directora de l’Associació Alba; Anna Homs, responsable de comunicació de l’Associació Alba, i Rosa Palau, coordinadora de la Federació Catalana de Voluntariat Social a Lleida. En la seva intervenció, Bergós va expressar la satisfacció de la Diputació de Lleida pel fet de poder col·laborar en una iniciativa que ve a facilitar la tasca de les entitats socials, que "són l’ànima dels nostres pobles i de les nostres ciutats i amb les quals compartim l’objectiu de fer una societat millor".

Tal com va destacar Anna Homs, la nova app té la particularitat que "ha estat feta i creada des de zero per l’Associació Alba" en base a la seva pròpia experiència, de manera que ha tingut en compte "les necessitats" dels usuaris i de les entitats, a les quals "ha d’ajudar a agilitzar la seva tasca".

Tot plegat sorgeix arran d’un premi per a un projecte d’innovació que l’Associació Alba va rebre al 2016 i que es va materialitzar en aquesta aplicació, segons va recordar Maite Trepat, que va destacar que és una app gratuïta, inclusiva (oberta a tothom, no només a persones amb discapacitat) i que, més enllà de l’Associació Alba, han volgut posar "al servei de totes les entitats socials", actualment una quarantena de federades. En tot aquest procés, el projecte ha comptat amb el suport de la Diputació de Lleida, un recolzament que Rosa Palau va voler fer palès.

 

Prova pilot

Pel que fa al funcionament de VoluntariApp, disponible gratuïtament per a iOS i Android, actualment està en període de prova pilot a l’Urgell i a la Segarra, i a partir del gener ja es posarà en marxa a tot el territori lleidatà. Es tracta d’una nova eina de difusió per tal de potenciar el voluntariat que permet a les entitats socials adscrites fer crides de voluntariat i també visibilitzar la seva tasca. Compta amb una interfície autogestionable per a les entitats i facilita notificacions i avisos de noves crides. Tot plegat en una eina “senzilla i intuïtiva”, tal com va explicar Anna Homs, i que ha de servir per involucrar més els joves en la tasca del voluntariat, segons va dir Rosa Palau.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article