Sorea treballa amb l'Ajuntament d'Ossó de Sió per solucionar el problema de l'iagua

Crònica Urgell

| Segre Tàrrega

Sorea, empresa gestora del cicle integral de l’aigua, està estudiant amb l’Ajuntament d’Ossó del Sió la viabilitat de diverses alternatives per solucionar la problemàtica dels episodis de terbolesa que afecten al subministrament d’aigua del municipi.

Des de fa molts anys, l’Ajuntament d’Ossó de Sió s’abasteix d’aigua provinent del Canal d’Urgell a través de la xarxa en alta que gestiona el Consell Comarcal de la Segarra, sense cap tipus de tractament a banda de la desinfecció amb hipoclorit sòdic. És aquest el motiu pel qual històricament s’han produït diversos episodis de terbolesa, especialment després de períodes d’intenses precipitacions. Ho explica la companyia en un comunicat.

Alhora, recorda que l’any 2010 el Consell Comarcal va construir una Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP), ubicada al nucli de Ratera, que donava solució a quasi la totalitat de la xarxa que abasteixen, però en el cas d’Ossó de Sió, al trobar-se aigües amunt de l’ETAP, el subministrament que rep no ha passat per aquesta estació de tractament.

 

Alternatives

Donada la situació, algunes de les alternatives que valoren Sorea i l’Ajuntament són la canalització de les aigües tractades per la potabilitzadora de Ratera fins als nuclis, la instal·lació de sistemes de filtratge a cadascun dels nuclis de població afectats o estudiar altres possibles fonts de subministrament.

Quan hi ha hagut un episodi de terbolesa amb un índex superior al qual s’estableix per normativa vigent, com és el cas d’aquesta setmana, l'empresa s’ha coordinat amb el departament de Salut i l’Ajuntament a fi de notificar a la població la restricció del seu ús.

Afirma que "una terbolesa alta pot provocar la modificació de l’aparença de l’aigua i limitar l’eficàcia de la desinfecció". Per evitar aquests problemes, i com a solució a curt termini, s’han incrementat els nivells de clor i s’han reforçat els controls analítics en l’aigua de xarxa.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article