Tàrrega celebra dissabte la gala de lliurament dels Premis Culturàlia 2018

Crònica Local

| Lourdes Cardona

Tàrrega celebrarà aquest dissabte 24 de novembre la gala dels Premis Culturàlia 2018, atorgats al mèrit social i cultural que assoleixen enguany la seva 21a edició. Concedits pel Centre Cultural de Tàrrega i l’Ajuntament de Tàrrega, els guardons es lliuraran en un acte obert al públic, a 3/4 de 9 del vespre, al Teatre Ateneu. El Premi Culturàlia en la categoria d’entitat reconeixerà la tasca de la Fundació Manuel de Pedrolo per divulgar la figura i l'obra de l'escriptor de L’Aranyó. L’homenatge coincideix amb l’Any Pedrolo, amb què es commemora el centenari del naixement de l’autor, de forts vincles amb Tàrrega. La filla del literat i presidenta de l’entitat, Adelais de Pedrolo, recollirà el guardó.

Els Culturàlia 2018 també reconeixeran l’escriptor Sergi Pàmies per la seva significativa producció literària. Pàmies rebrà el guardó en la categoria intercomarcal tot evocant les arrels lleidatanes de la seva mare, Teresa Pàmies. Altres distincions es lliuraran a Jordi Serra, guionista i director de programes a Televisió de Catalunya - actualment és el cap del Canal 33- (premi al targarí fora vila); Eduard Boleda, músic i docent de la vila de Verdú (premi a l’artista); i Miquel Torres, activista cultural i president del Grup de Recerques de les Terres de Ponent (premi comarcal).

 

Detalls de la gala

El jurat el formen representants del Centre Cultural de Tàrrega, l'Ajuntament de Tàrrega, el Consell Comarcal de l'Urgell i la Cambra de Comerç i Indústria de Tàrrega. La figura que simbolitza els premis és realitzada en bronze per l'artista de forja Josep Castellana. La gala inclourà la projecció d'audiovisuals posant de relleu el treball dels guardonats i l’actuació del pianista Antoni Tolmos. Com en els darrers anys, l'escenografia serà obra del targarí Llorenç Corbella. La gala serà presentada per Albert Obach i Marina Casteràs. Els Premis Culturàlia 2018 foren anunciats el passat 3 d’octubre per part de Rosa Maria Perelló, alcaldessa de Tàrrega; Salvador Bonjoch, president del Consell Comarcal de l’Urgell; Raül Palacios, regidor de Cultura; Pep Vall, president del Centre Cultural de Tàrrega; i Antoni Palou, director dels Premis Culturàlia. En l’acte es posà de relleu l’aliança entre institucions per a retre tribut a la gent que treballa en favor del territori i la societat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article