El Cros de Tàrrega supera el mal temps

Esport de casa

per Antoni Romeo

Esports

Una imatge de la 26a edició del Cros
Una imatge de la 26a edició del Cros | Jaume Solé

La setmana ja va ser dura i molla, plovent de manera generosa, que a més queia sobre mullat i feia tema per l'estat del circuit. El dissabte abans, les previsions climatològiques eren pessimistes i les probabilitats de pluja i d'un matí fatídic, eren moltes. Fins i tot es va està analitzant l'ajornament del cros pel diumenge següent.

Però creient en el circuit que drena molt bé i estava cobert per una catifa d'herba que protegia força del possible fang, pensant amb la feina feta per tenir-ho tot a punt per disputar-lo el diumenge marcat i veient les ganes de l'equip organitzador i executor de les proves, es va decidir tirar endavant, resar una miqueta i esperar una nit tranquil•la i un matí d'aguant. I al final, jo diria que imprevist pel que marcaven els mapes del temps, així va ser i va acabar fent una matí, fins i tot assolellat però ventós i fred.

Dels 522 esportistes que hi havia inscrits al cros finalment hi van participar 424. Va haver-hi baixes però podia haver estat molt pitjor, vist com pintava. Fins i tot el públic va fer acte de presència de manera massiva per veure l'actuació dels seus familiars i amics.

Les curses femenines de les categories més grans van ser les més damnificades i la participació va ser mínima. En canvi i curiosament, els més petits van desafiar el temps i van prendre part de les curses la majoria dels inscrits. Així trobem que en la categoria benjamí masculí van ser 45 els escolars que van prendre la sortida i en femení, 32. Els prebenjamins foren 57 i les nenes 43. També en les dues categories alevines es va superar la trentena de participants. I els minis de P-3, P-4 i P-5 també van respondre i en total foren 104 les nenes i nens que van voler provar-se gaudint de la seva cursa i després acabar de passar al matí amb els inflables infantils que l'organització va posar a la seva disposició de manera gratuïta.
Pel que fa als resultats destacarem les victòries de les categories grans masculines que van ser per Josep M. Marqués Rodes del Runner's de Balaguer en la de veterans i dels targarins Aziz Arguig i Jassin Chafai, en la sènior i juvenil respectivament. En les categories escolars, clar domini del Club Atlètic Escatxics d'Agramunt, seguit del Lleida UA.

Els resultats més destacats dels escolars targarins foren:

  • En cadets el segon lloc de Ilytass Chafai, el tercer d'Anna Miralles de l'IES Alfons Costafreda i el quart de Mustafa Adardour de l'Escola Pia.
  • En infantils també el segon lloc de Wiam Ettabei de l'IES Manuel de Pedrolo i el quart i cinquè d'Oussama El Bouazzaoui i Ramon Miralles de l'IES Costafreda.
  • Els alevins van estar més discrets.
  • En benjamins cal destacar el segon lloc d'Adan Buzgar de l'Escola Pia i el tercer de Marcel Esqué de l'Escola Maria Mercè Malçal.
  • I en prebenjamins el cinquè lloc de Jan Vila de l'Angel Guimerà i la quarta i cinquena posició de Maria Encuentra i de Yasmin Qassah, ambdues del Jacint Verdaguer.

Va cloure la matinal atlètica el segon lliurament de trofeus, presidit per l'alcaldessa de la ciutat i presidenta de la Diputació, Rosa M. Perelló; el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Tàrrega, Jaume Folguera; i el president del Consell Esportiu de l'Urgell, Josep M. Molina.

La 26a edició del Cros de Tàrrega ja és història. Cal començar a establir les bases de cara a la propera, especialment en el que fa referència a l'entrada o no dins del Circuit Lleidatà. Les facilitats en la inscripció i la seva gratuïtat possiblement hagin tingut molt a veure en què els centres escolars de la ciutat han presentat la seva millor inscripció dels darrers anys en quant a quantitat. És cert que han faltat figures i clubs al no pertànyer enguany al Circuit Lleidatà, però aquest fet també ha pogut ajudar als escolars targarins a decidir-se a fer la inscripció, ja que hi ha més possibilitats de rascar alguna cosa.

Ambdues opcions tenen els seus partidaris i ara caldrà parlar-ne i decidir.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article