L'associació Dones Arrel compleix 25 anys exigint la plena igualtat

Crònica Local

Foto de grup de membres de l'entitat amb l'alcaldessa i l'olivera al fons
Foto de grup de membres de l'entitat amb l'alcaldessa i l'olivera al fons | Ajuntament de Tàrrega

L’Associació de Dones Arrel de Tàrrega va celebrar ahir diumenge la cloenda del seu 25è aniversari plantant una olivera al parc de Sant Eloi com a símbol de l’efemèride. La trobada va posar en valor la tasca esmerçada per l’entitat durant el darrer quart de segle en favor de l’apoderament de les dones en el conjunt de la societat. L’acte fou encapçalat per la presidenta de les Dones Arrel, Marta Torre, i l’alcaldessa Rosa Maria Perelló, que va agrair el compromís de l’associació per donar més visibilitat al col·lectiu femení així com la seva plena disposició a col·laborar en les diverses activitats de la ciutat. També va animar l’entitat a continuar treballant en el futur per reforçar la projecció social de les dones.

Per la seva part, la presidenta Marta Torre va explicar que l’olivera plantada al parc de Sant Eloi és una representació de la pau, la feminitat i la cultura mediterrània. Torre va reivindicar "plena igualtat", va explicar que l’entitat va nàixer a fi d’apoderar les dones i oferir-los un espai per fer vida social i va afegir que ara segueixen amb "perseverança i constància" després de 25 anys. Al mateix temps, va fer una crida a les dones joves a unir-se a l’entitat i garantir-ne el relleu generacional.

D’altra banda, el president de l’Associació dels Amics de l’Arbre, Jaume Aligué, va expressar l’agraïment a les Dones Arrel per deixar la seva empremta al parc de Sant Eloi, un espai públic obert a la ciutadania. La plantada de l’olivera, a més, ha contribuït a embellir la zona enjardinada que envolta el pla dels dipòsits de la serra targarina. L’acte, arrodonit amb una xocolatada popular, també va comptar amb la presència del regidor d’Acció Social, Joan Palou, i del regidor de Cultura, Raül Palacios.

 

2018, un any de celebració

Dones Arrel, que actualment té 200 sòcies inscrites, va néixer l’any 1993 amb la voluntat de donar veu al col·lectiu femení local mitjançant activitats culturals, associatives i de lleure. Durant els darrers 25 anys han desenvolupat nombroses propostes com sortides culturals, caminades, lectures o tallers d’arts i manualitats. En el decurs d’aquest 2018 han commemorat el 25è aniversari amb diversos actes com és el cas de l’homenatge tributat el passat febrer a Angeleta Balsells, primera presidenta de l’associació, i Pilarín Barrio, vocal de la primera junta.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article