Raül Arenas vol ajudar una noia amb mobilitat reduïda a publicar un conte

per Lourdes Cardona

Crònica Local

El logotip del tercer repte del Sempre Endavant
El logotip del tercer repte del Sempre Endavant

La passió per la muntanya ha unit l'atleta targarí Raül Arenas, conegut per posar en marxa diversos reptes solidaris, i Noe Gaya, autora del llibre "El camí de la papallona", en el qual relata en primera persona i sense embuts les seves vivències i sentiments des que l'any 2000 va patir un greu accident de trànsit que la va deixar amb mobilitat reduïda i dificultats per comunicar-se. 

Aquell accident, les conseqüències del qual exposa al llibre, va posar a prova l'empenta i la capacitat d'autosuperació de Gaya que, animada pel seu fisioterapeuta va començar a pintar papallones en pedres que excursionites, escaladors, alpinistes... duen fins als cims on ella no pot anar. Les pedres s'acompanyen d'un text i un correu electrònic per tal que qui les trobi sàpiga quina és la finalitat d'aquestes "pedres de la felicitat" i pugui posar-se en contacte amb ella. Va ser així com els camins de Gaya i Arenas es van creuar. 

Una d'aquestes pedres va fer que l'atleta targarí decidís dedicar la tercera edició del Sempre Endavant a aquesta espluguina. "Destinaré els diners que recapti a ajudar-la a publicar el llibre de contes que ha escrit", ha explicat a aquest setmanari.

La nova iniciativa solidària d'Arenas ja té data. Serà el 15 de març de 2019 i consistirà en recórrer d'una tacada els 190 quilòmetres que separen Llívia (la Cerdanya) de Tàrrega, un recorregut que suma 3.950 metres de desnivell).

L'engranatge per fer possible el tercer repte solidari Sempre Endavant tot just comença a funcionar i, segons ha confirmat Arenas, compta amb un centenar de col·laboradors, la mateixa xifra que la iniciativa d'enguany. "Estic molt content i satisfet de la bona rebuda que ha tingut la proposta per ajudar la Noe a publicar aquest conte", afirma l'esportista que recorda que, com en les anteriors edicions, els diners es recaptaran mitjançant donatius,  la venda de samarretes i tiquets per participar en un sorteig.

 

Més de 7.000 euros recollits en dos desafiaments solidaris

L'atleta targarí Raül Arenas va posar en marxa el Sempre Envadant el 2017 amb la finalitat de combinar dues de les seves passions: la muntanya i la solidaritat. Des d'aleshores, mitjançant les dues edicions dels reptes solidaris que ja ha completat, Arenas ha aconseguit recaptar més de 7.000 euros. 

En concret, l'any 2017 va recollir 3.320 euros gràcies a la venda de samarretes i la col·laboració d'una seixenta d'empreses per finançar projectes del Club Esportiu de l'Associació Alba. En aquella ocasió, va córrer 423 quilòmetres en cinc etapes: Montserrat-Tàrrega (82 km), Tàrrega-Lleida (52 km), Lleida-Cambrils (104 km), Cambrils-Tàrrega (100 km) i Tàrrega-Montserrat (100 km). Mentre que aquest 2018 va aconseguir recaptar fins a 3.830 euros per ajudar Laura Galán, una nena de Térmens amb paràlisi cerebral, motiu pel qual ha de viatjar sovint als Estats Units per rebre tractament. La fita que s'havia marcat era córrer sense parar els 180 quilòmetres que separen el port de la Bonaigua de Tàrrega, cosa que va aconseguir completar en menys temps del que havia previst.

Si voleu ajudar-lo a fer realitat el tercer repte, podeu escriure-li un correu electrònic a Randul77@gmail.com.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article